Jan Boskamp waarschuwt Belgen: “Nu is het te laat”

Foto: Jan Boskamp waarschuwt Belgen: “Nu is het te laat”

Het Nederlands elftal is de Nations League zeer succesvol begonnen met tien punten uit vier wedstrijden. In de eerste wedstrijd kreeg België met 1-4 klop, zo zag ook Jan Boskamp.

“Tja, wat moet ik daarover zeggen”, reageert Boskamp in Het Nieuwsblad. “Tegen Nederland speelden ze als een krant, tegen Wales pakten ze een gelijkspelletje maar tegen Polen stonden ze er wel twee keer. Wat wel duidelijk is, is dat er weinig nieuw bloed in het team zal komen voor het WK. Hij (bondscoach Roberto Martinez, red.) heeft zijn vaste mannetjes en die laat hij niet vallen.”

Boskamp stoorde zich aan de mediaoptredens van Martínez. “De mensen mogen kritiek hebben. Dat hoort bij het voetbal en dat houdt je als coach ook scherp. Zijn reactie op het grapje van Van Gaal (dat Noa Lang meer kans maakt op de Gouden Bal dan Kevin De Bruyne, red.) vond ik ook maar slap gelul. Die man heeft blijkbaar evenveel gevoel voor humor als een standbeeld.”

Voor de gouden generatie van België is het komende WK misschien wel de laatste kans op een hoofdprijs. Of Martinez na Qatar zelf een standbeeld krijgt? “Ik vrees ervoor. Hij heeft het de voorbije zes jaar fantastisch gedaan en een geweldige ploeg gesmeed, maar wereldkampioen worden in Qatar zit er volgens mij niet meer in. Dat had in 2018 in Rusland moeten gebeuren. Nu is het te laat. Sorry, jongens”, aldus Boskamp. 

TIP: Bereikt België tenminste de kwartfinale? Win 1,90 keer je inleg via bet365!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
241+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie