‘Ajax strooit met transfermiljoenen’

Foto: ‘Ajax strooit met transfermiljoenen’

Ajax gaat deze zomer strooien met miljoenen. Volgens Voetbal International zullen Brian Brobbey en Steven Bergwijn voor forse transfersommen worden ingelijfd door de Amsterdammers.

Het is een publiek geheim dat Bergwijn én Brobbey op de shortlist staan. “Maar beide transfers moeten in de komende periode nu daadwerkelijk zijn beslag gaan krijgen. 1 juli is op dat vlak voor Ajax altijd een belangrijke dag, aangezien het de wisseling van het boekjaar betreft. Het streven bij Bergwijn en Brobbey is dat ze op 6 juli, als de internationals terug zijn, bij de groep aansluiten”, zo bericht Voetbal International.

Daar voegt het medium aan toe: “Bergwijn wordt een recordaankoop in de clubgeschiedenis (verwachting op dit moment tussen 25 en 30 miljoen euro), terwijl RB Leipzig voor Brobbey meer dan vijftien miljoen verlangt. Het zijn afwegingen die in handen liggen van Hamstra en Huntelaar, ondersteund door financieel directeur Susan Lenderink en algemeen directeur Edwin van der Sar, waarbij de raad van commissarissen goedkeuring moet geven.”

Door het vertrek van Sébastien Haller naar Borussia Dortmund is er nog een vacature bij Ajax in de voorhoede. Hiervoor is Joshia Zirkzee in beeld. De jeugdinternational is nog eigendom van Bayern München, dat hem afgelopen seizoen succesvol verhuurde aan Anderlecht (vijftien goals en acht assists).

TIP: Wint Nederland van Senegal? De odd is 1.59!

Goede investeringen van Ajax?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1742+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie