Bliksemtransfer naar bestuurskamer: “Hele switch”

Foto: Bliksemtransfer naar bestuurskamer: “Hele switch”

Willem Janssen en Daryll Janmaat stonden vorig seizoen nog bij FC Utrecht en ADO Den Haag op het veld. Aankomend voetbaljaar zijn de twee voormalig verdedigers in de bestuurskamer te bewonderen. Janssen werd technisch directeur bij VVV, terwijl Janmaat die functie gaat bekleden bij ADO. 

In het verleden maakte Ferry de Haan, tegenwoordig technisch directeur bij sc Heerenveen, een vergelijkbare overstap toen hij vanaf het veld naar organisatie achter de voetbalclub Excelsior transfereerde. Eerst op de commerciële afdeling, daarna als technisch directeur. 

De Haan haalt in gesprek met het Algemeen Dagblad herinneringen op. “Beginnen bij een club van het formaat Excelsior, vond ik ook wel heel fijn. Het is al met al een vak dat je leert uit de praktijk. Vanuit het niets direct een grote club, met alle druk van buitenaf die daarbij komt kijken, lijkt me moeilijk.”

Het was wennen om niet op het veld met een bal in de weer te zijn, maar vooral met telefoons en laptops bezig bent. “Dat is wel een hele switch. Eigenlijk begint voor een voetballer dan pas het echte leven. Zo heb ik dat altijd gevoeld. Als voetballer heb je meer vrijheid. Nu was ik veel meer van huis. Voor het gezin was het ook even wennen. Je bent ook vaak in de avonduren op pad.”

De Haan relativeert wel meteen. “Je kunt het nooit helemaal alleen doen in het begin. Dan heb je wel wat hulp nodig. Maar zo moeilijk is het ook weer niet. Je zoekt spelers, die hebben allemaal een zaakwaarnemer en die bel je op.”

TIP: Op wedstrijden van ADO en VVV wed je natuurlijk bij Circus!

Goede zaak?

  • Ja, den khet wel
  • Nee, den khet nite
14+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie