‘Derde topaanwinst voor City: persoonlijk akkoord bereikt’

Foto: ‘Derde topaanwinst voor City: persoonlijk akkoord bereikt’

Manchester City maakte maandag de komst van Erling Haaland ook officieel bekend. De Noorse doelpuntenmachine moet de Engelse kampioen een laatste duwtje geven richting het ultieme doel, namelijk het winnen van de Champions League. Al mag er deze zomer nog meer versterking verwacht worden in het Etihad Stadium. 

Met Haaland verzekerde City zich eindelijk van een diepe spits op Europees topniveau. En ook van de jonge Julian Alvarez, die overkomt van River Plate, wordt één en ander verwacht. Even werd aangenomen dat de Argentijnse aanvaller verhuurd zal worden, maar die intenties heeft de Engelse kampioen voorlopig niet. Wel is het de bedoeling om de selectie van coach Pep Guardiola van nog meer versterking te voorzien. 

De verwachting is dat er op het middenveld zeker nog iets bijkomt nu Fernandinho afzwaait. Daarvoor wordt volgens verschillende bronnen doorgedrukt voor Kalvin Philips. Al zal Leeds United een smak geld verlangen voor zijn Engelse international. Een extra middenvelder is echter nog niet voldoende voor de Citizens. Zo mikken Guardiola en co ook nog op een extra vleugelback. Daarvoor zou het vizier gericht zijn op Marc Cucurella. 

Persoonlijk akkoord

Het jeugdproduct van FC Barcelona heeft een uitstekend seizoen achter de rug bij Brighton & Hove Albion, waar hij zelfs verkozen werd tot Speler van het Jaar. En zijn komst naar het Etihad wordt steeds concreter. Zo meldt de Engelse journalist Pete O’Rourke dat Cucurella inmiddels een persoonlijk akkoord heeft gevonden met City. En ook de onderhandelingen op clubniveau zouden de finale fase ingaan. Naar verluidt moet de eenmalige Spaanse international zo’n 35 miljoen euro kosten.

Gaat hij City verder helpen?

  • Ja, prima speler
  • Nee, geen echte versterking
116+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie