TRANSFERUURTJE: Ajax-megatransfer rond, PSV heeft weer beet

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-megatransfer rond, PSV heeft weer beet

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De transfer van Sebastién Haller naar Borussia Dortmund lijkt zo goed als rond te zijn. Op zijn Twitteraccount meldt transferexpert Fabrizio Romano dat de deal helemaal rond is en Dortmund 35 miljoen euro op tafel legt voor Haller. Ajax wilde voor Haller eigenlijk veertig miljoen, maar gaat nu ook akkoord met 35 inclusief bonussen.

Feyenoord hoopt ook komend seizoen over de diensten van Guus Til te kunnen beschikken meldt De TelegraafDe Rotterdammers willen direct profiteren van de verlenging van de FIFA-regel omtrent de transferstatus van buitenlandse spelers in de Russische en Oekraïense competitie. De Rotterdammers huurden de middenvelder het afgelopen seizoen van Spartak Moskou, maar Til zou vervolgens komend seizoen gewoon weer moeten aansluiten bij de Russische club. Door de verlengde FIFA-regel heeft Til echter de mogelijkheid om een nieuwe club te zoeken.


Als huurling kon hij bij PEC Zwolle de degradatie niet voorkomen, maar toch speelt Daishawn Redan volgend seizoen mogelijk nog steeds in de Eredivisie. FC Utrecht heeft namelijk concrete interesse in hem getoond, zo schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Vermoedelijk zetten de Domstedelingen in op een huurdeal met de huidige werkgever van de 21-jarige Redan: het Duitse Hertha BSC. FC Utrecht wil zich ook graag nog versterken met de ervaren Nordin Amrabat (38).

PSV heeft Ki-Jana Hoever binnen. Dat meldt het Eindhovens Dagblad dinsdagmiddag. De Brabanders huren de 20-jarige verdediger naar verluidt voor een jaar van Wolverhampton Wanderers. Het medium heeft de informatie van betrouwbare bronnen, PSV kwam nog niet met een officiële bevestiging. De nummer twee van het afgelopen Eredivisie-seizoen was al langer op zoek naar een verdediger.


Buitenland:

Vincent Janssen werd onlangs gepresenteerd als nieuwe aankoop van het ambitieuze Royal Antwerp FC. De club van technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel wil komend seizoen de Belgische top aanvallen. Naar verwachtingen zullen er de komende weken dan ook nog meer nieuwe aankopen gaan volgen. Een mogelijk nieuwe versterking kan volgens De Telegraaf oud-Ajacied Toby Alderweireld zijn.

En tot slot: Het blijft onzeker waar Frenkie de Jong na 31 augustus zijn voetbalkunsten vertoont. FC Barcelona en Manchester United zijn nog altijd met elkaar in onderhandeling, maar duidelijkheid ontbreekt. Volgens transferexpert Fabrizio Romano is er dinsdag andermaal directe communicatie geweest tussen Barcelona en United. Er ligt vooralsnog geen akkoord over de transfersom. Vanuit Catalonië is gecommuniceerd dat de Oranje-international niet voor minder dan 86 miljoen euro mag vertrekken.

TIP: Nederland wereldkampioen? Win dertien keer je inleg via bet365!

Is Hoever een goede rechtsback voor PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
138+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie