‘Groot gevaar voor Overmars én Van Bommel’

Foto: ‘Groot gevaar voor Overmars én Van Bommel’

Royal Antwerp FC heeft technisch directeur Marc Overmars en trainer Mark van Bommel binnengehaald en is ontzettend ambitieus: Overmars slaat momenteel al om zich heen op de transfermarkt. Maar volgens ‘België-kenner’ Aad de Mos moet hij wel oppassen.

De voormalige directeur voetbalzaken van Ajax heeft Vincent Janssen al binnengehaald, de nieuwe topverdiener van de Jupiler Pro League met 2,5 miljoen euro netto (!) per jaar. Nu mikt hij volgens de wandelgangen nog op de komst van Toby Alderweireld (Al-Duhail) en Dries Mertens (Napoli, binnenkort transfervrij).

In de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com zegt De Mos: “Dat is de gok die Overmars pakt, samen met Van Bommel. Ze willen een naam hebben, dat past precies in de filosofie van Paul Gheysens (clubeigenaar, red.): ten koste van alles een kampioenselftal bij elkaar kopen. Je moet altijd heel voorzichtig zijn met die dingen. Ik heb uit eigen carrière geleerd: voorzichtig met oudere spelers, voorzichtig met luie spelers en ook voorzichtig met geblesseerde spelers.”


Alderweireld (33) en Mertens (35) zijn natuurlijk al flink op leeftijd… Plus het feit dat ze niet worden omgeven door goede spelers zoals bij Tottenham met Alderweireld in het verleden, en nu speelt hij al een tijdje in Qatar. Mertens bij Napoli met goede spelers om zich heen. In Monterrey (de oude werkgever van Janssen, red.) zullen het ook wel goede spelers zijn, het is een topclub in Mexico. De druk is niet te onderschatten. Het is niet zo dat je even Club Brugge van de mat speelt, Anderlecht van de mat speelt en Standard van de mat speelt. Iedereen wil nu van FC Antwerp winnen en de druk zal enorm zijn.”

“Het zijn toch Hollanders”

Overmars en Van Bommel móéten dus leveren, om Louis van Gaals favoriete woord te gebruiken: “Als ze geen kampioen worden dan hebben ze gefaald. Vergeet ook niet dat het niet zo eenvoudig is voor Overmars en voor Van Bommel en voor Janssen, het zijn toch Hollanders. Ik heb het zelf aan den lijve ondervonden, we worden toch kritisch bekeken door de Belgische pers. Je zult echt moeten presteren en dan draaien ze om en kiezen ze jouw kant. Maar voorlopig gaan ze de kat uit de boom kijken en ze zullen erin hakken als het Hollandse trio niet functioneert.”

TIP: Verdien 1.90 keer je inleg als België de kwartfinale van het WK haalt!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 25e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Gevaarlijk?

  • Ja…
  • Nee joh
157+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie