‘Ajacied in kruiwagen met strik erom wegbrengen’

Foto: ‘Ajacied in kruiwagen met strik erom wegbrengen’

Er is een levensgrote kans dat Ajax zijn spits Sébastien Haller aan Borussia Dortmund verkoopt voor méér dan 33 miljoen euro plus bonussen. En in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com stelt Aad de Mos dat de Amsterdammers ook gek zijn als ze dat níét doen.

Onze huisanalist brandt los: “Ja, ik denk dat als je hem voor 22 miljoen euro gehaald hebt bij West Ham United en je kunt er nu een stuk of vijftien bij krijgen, dan breng ik hem in een kruiwagen met een strik erom zelf naar Dortmund.”

Brobbey

Brian Brobbey moet de Ivoriaan opvolgen op de nummernegenpositie in de Johan Cruijff ArenA, maar ook de jongeling is behoorlijk duur (RB Leipzig vraagt achttien miljoen euro, red.). Hij heeft De Mos nog niet overtuigd… “Dat is heel moeilijk, hij is jong, hij heeft het DNA van Ajax, hij heeft zijn opleiding bij Ajax gehad, maar is wel heel blessuregevoelig. Dat is Haller totaal niet, die heeft één zeperd opgelopen bij Ajax, dat was een vinkie, ze waren vergeten om hem op te geven om mee te doen aan een internationaal toernooi, daar kon die jongen niets aan doen. Van Brobbey weet ik niet, als hij basisspeler is, of hij het een heel seizoen kan volhouden. Als invaller is dat een stuk makkelijker.”

De oud-trainer vervolgt: “De druk ligt altijd bij Haller en met die druk is hij fantastisch omgegaan en heeft hij een uitzonderlijk seizoen gemaakt bij Ajax. Het is geen zekerheid dat hij dat volgend jaar weer doet in de Champions League, in de competitie en het bekertoernooi. Vandaar dat ik zeg: voor die prijs zou ik hem wel willen verkopen en dan heb je een hele goede zaak gedaan. Brobbey, daar ben ik niet zeker van…”

Daarom is het volgens De Mos een must dat H2 (Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar) ook Steven Bergwijn naar de ArenA haalt: “Die is altijd goed voor twintig, vijfentwintig goals, denk ik.”

TIP: Verdien 2.10 keer je inleg als Kozakken Boys van GVVV wint!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 25e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

In de kruiwagen?

  • Zeker
  • Nee
677+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie