Go Ahead Eagles geeft Adekanye nieuwe kans in Eredivisie

Foto: Go Ahead Eagles geeft Adekanye nieuwe kans in Eredivisie

Bobby Adekanye keert terug op de Nederlandse velden. Go Ahead Eagles haalt de 23-jarige aanvaller op bij Lazio, die voor twee jaar tekent op de Adelaarshorst.

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft de voormalig jeugdinternational al een lange rij clubs achter zijn naam staan. Zo doorliep hij de opleidingen Ajax, FC Barcelona, PSV en Liverpool. In de zomer van 2019 strikte Lazio de aanvaller, om hem vervolgens te verhuren aan Cádiz, ADO Den Haag en Crotone. In Rome speelde Adekanye vijftien officiële duels en kwam hij nog uit in de Europa League. Nu gaat hij bij Eagles een nieuw avontuur aan.

“Ik wilde graag weer terug naar Nederland, naar mijn familie en vrienden. Toen Go Ahead Eagles zich meldde, hoefde ik daar geen twee keer over na te denken”, zegt Adekanye op de website van zijn nieuwe werkgever. “De laatste vier wedstrijden van de club heb ik in Italië op de televisie bekeken. Wat me gelijk opviel, was hoe druk het in De Adelaarshorst op de tribunes was. Toen ik vervolgens de stadioncapaciteit opzocht, zag ik dat er zo’n 10.000 supporters in het stadion kunnen, maar ze maakten geluid voor 20.000. Echt fantastisch, dat trok me ontzettend aan.”

Echte teamspeler

Adekanye omschrijft zichzelf als een vleugelaanvaller die altijd zijn directe tegenstander blijft opzoeken om hem te passeren. “Verder pik ik mijn goaltjes en assists mee en ben ik een echte teamspeler. Als een teamgenoot er beter voor staat dan ik, dan zal ik de bal altijd afleggen. Daarnaast ben ik een speler die past in het hedendaagse voetbal, waar ook van aanvallers wordt verwacht dat ze meeverdedigen. Mijn eerste indruk van Go Ahead Eagles is dat het een ontzettend gastvrije en familiaire club is. Ik ben er dan ook helemaal klaar voor om in Deventer een topseizoen te draaien.”

Gaat hij schitteren in de Eredivisie?

  • Ja
  • Nee
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie