‘Grote Ajax-deal binnen aantal dagen rond’

Foto: ‘Grote Ajax-deal binnen aantal dagen rond’

Ajax staat op het punt om een grote transferdeal te sluiten. Volgens Duitse media is de kans levensgroot dat Sébastien Haller zich binnen afzienbare tijd speler van Borussia Dortmund mag noemen.

Journalist Sven Westerschulze schrijft namens het Duitse Sky Sports dat Haller duidelijk heeft gekozen voor Dortmund. De Ajax-spits wil zich andermaal bewijzen op Europees topniveau en de voornaamste reden van zijn komst naar Amsterdam was een hereniging met trainer Erik ten Hag. Zoals bekend is de succestrainer inmiddels naar Manchester United vertrokken.

Haller vormt dus geen struikelblok voor Dortmund. Het is nu aan de Bundesliga-club om een deal te sluiten met Ajax. Volgens het Duitse medium bleef het eerste bod steken op zo’n 35 miljoen euro en dat is voor Dortmund reeds aan de hoge kant, maar het is de verwachting dat men er nog wel een aantal miljoenen bovenop gooit. Een akkoord lijkt niet meer ver weg. Dat is overigens ook de conclusie van Ruhr Nachrichten.

Niet verrassend

Ajax-watcher Freek Jansen van Voetbal International is niet verrast door het hoge bod van Dortmund. “Dortmund heeft Haaland verkocht en moet doorpakken. Ze willen een spits met ervaring in de Bundesliga. Hij heeft zich afgelopen seizoen op een hele positieve manier laten zien, in de Champions League onder meer tegen Dortmund. Dan is zo’n eerste bod van 33 miljoen euro een mooi bedrag.”

“Je merkt alleen wel dat Ajax nog iets meer wil. Met zo’n openingsbod heb je wel het gevoel dat ze eruit zullen gaan komen”, aldus Jansen, die geen leegloop verwacht. “Ajax moet niks en ze zullen echt niet meewerken aan een leegloop. Ajax gaat er vanuit dat ze de boel redelijk intact kunnen houden. Dat je Haller moet laten gaan en misschien nog één basisspeler waar een gigantisch bod op wordt gedaan, dat is onderdeel van hoe Ajax vrijwel jaarlijks functioneert.”

TIP: Maak je Circus-account aan en pak de welkomstbonus van €250!

Een goede deal voor Ajax?

  • Ja
  • Nee
476+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie