‘Vergelijk dit eens met de periode van Frank de Boer’

Foto: ‘Vergelijk dit eens met de periode van Frank de Boer’

Het Nederlands elftal presteerde wisselend in de voorbije Nations League-periode, maar de wedstrijden van Oranje waren in ieder geval boeiend. Telkens weer gebeurde er wat op het veld, bondscoach Louis van Gaal staat garant voor spektakel.

In zijn column in De Telegraaf analyseert Wim Kieft: “Kijk je even terug, dan heeft het Nederlands elftal een paar prima weken achter de rug met de interlands tegen België, Polen en tweemaal Wales. Ongeacht het resultaat. Weliswaar werd niet altijd geweldig gespeeld, maar dat kan en mag je ook niet verwachten in deze eindfase van het seizoen met zo’n korte periode, die vooral als voorbereiding op het WK gold.”

“Wel zie je dat de internationals zin en plezier hebben bij Oranje”, voegt de oud-spits daaraan toe. “Er zit gewoon een goede schwung in het elftal. Vergelijk je dit eens met de periode van Frank de Boer, dan is het allemaal een stuk positiever bij Oranje. Het loopt ook allemaal beter.”

Vijf maanden

Het was het toetje na een lang en slopend seizoen… “Dat spelers nog gas geven terwijl ze op hun laatste benen lopen is logisch met het WK over vijf maanden op de agenda. Eigenlijk was dit de laatste mogelijkheid voor iedereen om zich te laten zien of in de kijker te spelen bij Van Gaal. Weliswaar speelt Oranje in september nog tegen Polen en België; de WK-selectie staat tegen die tijd al zo goed als vast. Daarna volgt in aanloop naar de WK-opening nog een weekje voorbereiding en dan moet het gebeuren in Qatar.”

TIP: Verdien 13 keer je inleg als Oranje het WK wint!

Leuker dan onder De Boer?

  • 100 procent
  • Nee…
133+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie