‘Vormer hakt knoop over toekomst door’

Foto: ‘Vormer hakt knoop over toekomst door’

Met vijf doelpunten en zes assists had hij wel nog een aandeel in de derde landstitel op rij, maar in de voorbije campagne verdween Ruud Vormer toch gestaag naar het achterplan bij Club Brugge. Mits de aanvoerder niet het type is om zich tevreden te stellen met een plaats op de bank, deden de afgelopen maanden dan ook heel wat geruchten omtrent zijn toekomst de ronde. 

Zelf liet Vormer alle opties nog open. De 34-jarige Nederlander ligt in Jan Breydel nog een jaar tegen mooie voorwaarden onder contract, een verbintenis die hij het liefst zou nakomen. Daartegenover vindt Vormer het wel nog te vroeg om zich met een bijrol te verzoenen. “Ik zit hier fantastisch, maar natuurlijk wil nog een beetje voetballen en werken voor wat we krijgen”, klonk het onder meer. 

Alleen al uit respect voor zijn verdiensten wil Blauw-Zwart het icoon zelf ook graag aan boord houden, al komt zijn basisplaats wel degelijk in het gedrang. Brugge wordt in verband gebracht met de nodige potentiële concurrenten voor Vormer. Mocht hij eieren voor zijn geld kiezen, werd Zulte Waregem alvast prominent naar voren geschoven als mogelijke bestemming. 

Nummer zes

Zulte Waregem mag haar hoop echter opbergen, want volgens Het Laatste Nieuws is die piste volledig van de baan. Geen verrassing na het vertrek van Vormer zijn boezemvriend Davy De Fauw. Voorlopig zou de viervoudig international de intentie hebben om gewoon aan zijn negende seizoen bij Club beginnen, al kan de juiste aanbieding daar nog volgens HLN misschien nog verandering in brengen. Momenteel ligt Vormer zijn focus dus evenwel op een zesde kampioenschap in Brugse loondienst.

TIP: Een gokje wagen op Belgische wedstrijden? Kies Circus! Nieuwe spelers ontvangen nu €250 bonus!

De juiste keuze?

  • Zeker wel
  • Nee, komt te vaak op de bank
41+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie