3-voudig international heeft Oranje nog niet uit het hoofd gezet

Foto: 3-voudig international heeft Oranje nog niet uit het hoofd gezet

Door veel blessureleed kwam Timothy Fosu-Mensah de voorbije jaren aan een laag aantal gespeelde wedstrijd. Toch heeft de verdediger van Bayer Leverkusen een terugkeer in Oranje niet uit het hoofd gezegd.

De laatste drie seizoenen speelde Fosu-Mensah maar zestien competitieduels. De 24-jarige Amsterdammer had te maken met twee kruisbandblessures en een kwetsuur aan zijn hamstring. In de winter van vorig tekende hij bij de Bundesliga-club, maar een lange periode fit is hij sindsdien niet geweest. “Ik raakte eind februari, begin maart geblesseerd en toen waren de interlands. Voor mijn gevoel zat ik er heel dichtbij”, blikt de stopper terug tegenover ESPN.

Oranje

“Ik denk dat ik opgenomen zou worden in de selectie voor die wedstrijden, maar wat kun je eraan doen? Je moet vooruitkijken. Het EK heb ik moeten laten schieten”, aldus Fosu-Mensah, die beseft dat er een belangrijk seizoen aankomt. “Nu ga ik in de Champions League spelen met Leverkusen. Dat zijn dingen waar ik naar uitkijk.”

Fosu-Mensah laat weten uit te kijken naar het WK. “Je weet maar nooit, maar ik ben nu bezig met Leverkusen en met mijn gezondheid.” In maart 2018 speelde de verdediger voor het laatste in het Nederlands elftal (0-3 zege tegen Portugal). Zijn andere interlands speelde de stopper een jaar eerder.

TIP: Verzilver 13x je geld als Oranje wereldkampioen wordt in Qatar. Bij Circus ontvangen nieuwe spelers nu €250 bonus!

Speelt hij ooit nog interlands voor Oranje?

  • Tuurlijk wel
  • Vrees het niet
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie