Barcelona neemt alweer afscheid van clubicoon

Foto: Barcelona neemt alweer afscheid van clubicoon

Bij FC Barcelona willen ze zich deze zomer stevig gaan versterken, maar door de blijvende financiële beperkingen zal dat alweer geen evidente missie worden voor de Spaanse vice-kampioen. Er zullen eerst spelers moeten vertrekken eer er vers bloed gehaald kan worden. Daarbij wordt niemand ontzien, zelfs een absoluut clubicoon niet. 

Zo meldt SPORT dat woensdag Dani Alves te horen gekregen heeft dat hij andere oorden moet opzoeken. Zijn contract loopt op 30 juni af en Barça zal hem geen voorstel toen om dat te verlengen. Alves pas recent in november teruggekeerd in Camp Nou en tekende hij daarvoor een contract aan minimale voorwaarden, zodat de Catalanen zich zou kunnen blijven versterken. 

Op zijn 39ste kwam de Braziliaan nog zestien keer in actie, waarin hij goed was voor één goal en drie assists. Zelf wou hij absoluut in Barcelona blijven en daarvoor was hij bereid elk contract te tekenen. Alves stond naar verluidt zelfs open voor een overeenkomst met een optie die Barça de kans gaf om in januari zijn contract te ontbinden. Hij wil immers absoluut nog naar het WK in november en wou ook daarom blijven. Hij zal nu een andere club moeten zoeken om zijn kansen op een selectie gaaf te houden. 

Diverse opties

Er zouden alvast verschillende Europese teams interesse tonen in de rechtsachter, die de voorstellen de komende weken in overweging zal nemen. Barça gaat dan weer op zoek naar een andere rechtsachter en zet zijn zinnen opnieuw op César Azpilicueta, ondanks dat diens aflopende contract bij Chelsea door een automatische optie met één jaar verlengd werd. Met ook nog Sergi Roberto en Sergiño Dest als alternatieven denken ze bij Barça ook zonder Alves voldoende opties te hebben.

Goede keus van Barça?

  • Ja, zeker wel
  • Nee, kon nog van waarde zijn
82+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie