Engelse media vernietigend na blamage: “Goulashed”

Foto: Engelse media vernietigend na blamage: “Goulashed”

Engeland leverde gisteravond een wanprestatie van formaat door in eigen huis met 0-4 (!) te verliezen van ‘klein duimpje’ Hongarije. In de afgelopen 94 jaar verloren The Three Lions nooit zo dik in een thuiswedstrijd. Bondscoach Gareth Southgate wordt dan ook snoeihard aangepakt vandaag, in de Britse kranten.

Gary Lineker sloot zich op Twitter bij de kritieken aan, en zaagde flink aan de stoelpoten van de keuzeheer: “Ik ben er niet zeker van dat hij de juiste man is. Er zijn andere kandidaten die meer geschikt zijn. Ik weet zeker dat Gareth Southgate nu onder druk staat.” In vier Nations League-duels werd niet gewonnen door Engeland, dat bovendien maar één doelpunt wist te maken.

“Wat een puinhoop”, kopt The Guardian. “Southgate wist dat hij een overwinning nodig had om de kalmte te laten terugkeren na een weinig overtuigend begin van deze Nations League-campagne. Maar in de plaats daarvan kreeg de bondscoach een nieuw en pijnlijk dieptepunt. De zwaarste nederlaag uit zijn zes jaar als bondscoach en de grootste Engelse thuisnederlaag sinds 1928. Het gevolg? Opstand in het publiek. Terwijl vele supporters vroegtijdig het stadion verlieten, zongen anderen de bondscoach toe: ‘You don’t know what you’re doing’ en ‘You’re getting sacked in the morning’.”

The Independent stelt dat ‘de blamages niet langer als betekenisloos afgedaan kunnen worden’. “Er is meer aan de hand dan vermoeidheid of omstandigheden. Gareth Southgate heeft echte problemen op te lossen, want zijn ploeg verloor het momentum en – misschien wel het meest relevant – hij verloor de steun van een groot deel van het thuispubliek. Het is de eerste keer onder Southgate dat dit soort negativiteit de kop opsteekt, en dit werd echt giftig.”

Goulashed

Tot slot kopt The Daily Mail: “England goulashed”, verwijzend naar het favoriete gerecht van tegenstander Hongarije. Het was ‘een ontnuchterende, vernederende avond in Wolverhampton’. “Vergis u niet: de mentale littekens van deze wedstrijd zullen niet snel helen. Maar nog belangrijker: deze nederlaag zal twijfels doen opdoemen. Niet van de buitenwereld, want de druk van supporters en media is er altijd. Maar vooral ook binnenin de selectie zal deze avond erin hakken. Vier duels, geen zeges, geen veldgoals en zes tegendoelpunten – bleker kan haast niet. Het enige positieve dat er misschien mee te nemen valt van deze meelijwekkende tiendaagse is het feit dat het nog vijf maanden is tot het WK. Want als het deze zomer al was, zou Engeland in nesten zitten. Diep in nesten.”

TIP: 1.3x je inleg als Engeland op het WK wel ‘gewoon’ wint van Iran

Southgate moet ontslagen worden

  • Eens
  • Oneens
41+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie