‘Transferblunder Owen Wijndal’

Foto: ‘Transferblunder Owen Wijndal’

Owen Wijndal werd aanvankelijk veelvuldig aan een transfer van AZ naar Ajax gelinkt, maar wat dat betreft is het wat stilletjes geworden. Nu worden er vooral twee buitenlandse clubs genoemd: het Italiaanse Juventus en het Engelse West Ham United.

Aad de Mos vertelt echter in de podcast Twee Viertje met Aad van SoccerNews.nl en OnlineWedden24.com dat hij De Oude Dame en The Hammers absolúút niet bij de vleugelverdediger vindt passen… “Zijn verdedigende kwaliteiten vind ik niet geweldig. Dat denk ik aan het echt goed dekken, koppen, aan de binnenkant dekken. Hij heeft een ploeg nodig die aanvallend speelt, iemand voor hem die hem ook nog een keer bij kan sturen zoals Jesper Karlsson dat doet.”

De oud-trainer is überhaupt niet zo’n fan van de kwaliteiten van Wijndal: “Ik vind hem een mindere uitgave van Daley Blind en Tyrell Malacia. Ik vind het terecht dat hij er op dit moment niet bij is (in de selectie van het Nederlands elftal, red.). Ik denk dat het geen geschikte clubs voor hem zijn, die jij noemt.”

Sevilla

De Mos doet een suggestie: “Ik denk meer aan een club waar hij zich verder kan ontwikkelen en dan nog een stap kan maken. Als Sevilla interesse in hem heeft zou ik daar wel voor kiezen. Dan ben je uitgekozen door een kenner, technisch directeur Monchi. Dan ga je beter worden, dat zie je aan Karim Rekik en Luuk de Jong die daar spelen, die hebben daar een stapje kunnen maken.

Wijndal moet dus níét voor West Ham kiezen, aldus onze voetbalkenner: “West Ham is toch wat groffer voetbal, er zit weinig finesse in, je moet groot en sterk zijn, ver kunnen ingooien. Een beetje het Wimbledon van vroeger.”

TIP: Aad denkt dat Urawa Red Diamonds van Nagoya Grampus gaat winnen (2.37)! Wed met hem mee!


Twee Viertje met Aad

Oud-trainer en voetbalanalist Aad de Mos verschijnt wekelijks in een podcast van OnlineWedden24.com én SoccerNews.nl. In de podcast laat de voormalige coach van Ajax en PSV zijn licht schijnen over actuele voetbalwedstrijden en geeft hij adviezen over welke ploegen de meeste kans hebben om te winnen. De 24e aflevering van Twee Viertje met Aad kun je HIER beluisteren!

Heeft Aad gelijk?

  • Dat denk ik wel
  • Nee!
813+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie