PSV verhuurt Baumgartl opnieuw aan Union, dit keer met koopoptie

Foto: PSV verhuurt Baumgartl opnieuw aan Union, dit keer met koopoptie

Timo Baumgartl wordt ook komend seizoen door PSV verhuurd aan 1. FC Union Berlin. De Eindhovenaren bevestigden de huurdeal dinsdagmiddag via de officiële kanalen.

Een maand geleden, na de laatste speeldag van de competitie, kwam de Bundesliga-club al met het nieuws dat de hoofdstedelingen Baumgartl een tweede jaar zouden lenen. Nu komt PSV pas met de bevestiging. Dit keer wisten de Duitsers een optie tot koop af te dwingen. Na dit seizoen kan Union de centrale verdediger voor een vaste transfersom overnemen. Het is niet duidelijk om welk bedrag het gaat.

Tumor

Na 34 officiële duels kwam er een abrupt einde aan het seizoen van Baumgartl, nadat er een tumor was geconstateerd. De 26-jarige stopper bleef bij Union om behandeld te worden en inmiddels is hij van de ziekte hersteld. Zo kan zijn volledige focus weer op het voetbal.

PSV haalde Baumgartl in 2019 nog voor tien miljoen euro op bij VfB Stuttgart. In Nederland kon hij de hoge verwachtingen echter nooit waarmaken. Na zijn verhuur van vorig seizoen, is de opgenomen optie tot koop een indicatie van de Brabanders niet meer rekenen op een terugkeer in het Philips Stadion. Zijn contract bij PSV loopt nog tot medio 2024.

TIP: 1.84x je geld als Duitsland vanavond Italië verslaat. Bij Circus ontvangen nieuwe spelers nu €250 welkomstbonus!

Had PSV hem nog een kans moeten geven?

  • Ja, zeker nu ze verdedigers nodig hebben
  • Nee, duidelijk niet goed genoeg
24+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie