‘Temperamentvolle’ Buijs waarschuwt Belgen: “Gaan jullie zeker kennis mee maken”

Foto: ‘Temperamentvolle’ Buijs waarschuwt Belgen: “Gaan jullie zeker kennis mee maken”

Danny Buijs is helemaal klaar voor zijn eerste buitenlandse klus als trainer. De 39-jarige oud-middenvelder werd vanmiddag officieel gepresenteerd bij KV Mechelen.

Na vier jaar bij FC Groningen is het tijd voor een nieuw avontuur bij Buijs. Hij besloot een contract voor onbepaalde tijd in Mechelen te tekenen. “De klik met KV Mechelen was er van bij de start”, opende Buijs tegenover de verzamelde pers. “Ik heb intensieve gesprekken gevoerd met het bestuur en heb twee wedstrijden bezocht in de play-offs – een vreemd format, trouwens. Die hebben me over de streep getrokken. De volkse sfeer die in deze club heerst, past perfect bij mij.”

Temperament

Buijs noemt zichzelf een ‘coach die staat voor hard werk’ en ‘temperamentvol’. “De aard van het beestje, dat zal er nooit helemaal uit gaan. Jullie zullen er zeker kennis mee maken”, glimlachte de Dordrechter. “Anderzijds is dat temperament ook een kracht van mij. Er is niks mis mee om je team fanatiek te coachen. En ik zal ook hier fouten maken, maar dat is niet erg. Het geeft aan dat trainers ook maar mensen zijn.”

Buijs moet bij Mechelen Wouter Vrancken doen vergeten, die de ploeg afgelopen seizoen naar de zevende plaats loodste. Buijs treft in de selectie landgenoot Lucas Bijker. De gehuurde Rick van Drongelen keert terug bij Union Berlin.

TIP: Inzetten op de Belgische competitie doe je bij Circus! Pak nu €250 welkomstbonus, klik hier!

Wordt dit een succes?

  • Ja
  • Nee
40+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie