Saymak rondt transfer af: ‘Vijf keer zoveel verdienen’

Foto: Saymak rondt transfer af: ‘Vijf keer zoveel verdienen’

Na de degradatie van PEC Zwolle heeft Mustafa Saymak besloten de Blauwvingers te verlaten. De middenvelder tekende gisteren een contract bij Bandirmaspor in Turkije, uitkomend op het tweede niveau van het land.

Saymak heeft voor twee jaar gesigneerd bij Bandirmaspor, waar hij naar verluidt een behoorlijk zakcentje kan gaan verdienen. Hij maakt er geen geheim van dat geld zijn belangrijkste drijfveer is in deze deal. “Dit is de klapper waar ik op had gehoopt. Anders had ik het natuurlijk ook niet gedaan.”

Volgens De Stentor gaat hij ‘vier à vijf keer zoveel verdienen’ als in Zwolle. “Na die twee jaar hoef ik me weinig zorgen te maken”, lacht Saymak zelf. “Als die klapper niet was gekomen, was ik gewoon in Zwolle gebleven. Maar goed, dat is nu dus niet meer aan de orde.”

‘PEC is en blijft mijn club’

Wie weet keert hij na twee jaar Turkie wel nóg een keer terug bij PEC “Zijn we nu dan niet meer voor PEC, vroeg mijn zoontje, toen ik hem had verteld dat ik voor een andere club ga voetballen. Daarop is maar één antwoord mogelijk: natuurlijk wel. PEC is en blijft mijn club.”

Saymak tekende in 2019 nog voor zijn tweede periode bij PEC, waar-ie tussen 2011 en 2018 ook al onder contract stond. Tussendoor speelde hij al eens in Turkije, voor Rizespor. Het afgelopen seizoen kwam de 29-jarige technicus tot 22 officiële optredens (twee goals, één assist) voor de Zwollenaren.

TIP: Maar liefst 10.5x je inleg als Turkije gelijkspeelt tegen Litouwen!

Zie jij Saymak wel nog eens terugkeren bij PEC?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
29+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie