Steun voor tierende Van Gaal: “Echt schandalig”

Foto: Steun voor tierende Van Gaal: “Echt schandalig”

Louis van Gaal dropte vorige week een bommetje door te zeggen dat stadion De Kuip ‘oude troep is’ en te erkennen dat hij het liefst nooit meer in Rotterdam aantreedt met zijn ploeg. Journalist Hugo Borst snapt de tirade van de bondscoach wel.

“De Kuip kan echt niet meer. Tuurlijk, als het stadion vol is laven de spelers zich aan een weldadige sfeer en het veld, ahhhhh, dat is ge-wel-dig. Cody Gakpo en Steven Bergwijn waren de hoofdverantwoordelijke zaterdag persoonlijk komen bedanken voor die heerlijk geurende, egale, geile, groene mat”, schrijft Borst in het Algemeen Dagblad vandaag.

‘Echt schandalig’

“Maar de faciliteiten.. De plees en de trombose-opwekkende stoeltjes voor Jan Publiek, de houtje-touwtje-kleedkamers voor de internationals, en de plekken waar de mensen die verantwoordelijk zijn voor de tv-registratie moeten werken; het is echt schandalig. De kwaadaardige nalatigheid om het stadion fatsoenlijk te onderhouden is een Bijbelse zonde.”

Borst besluit: “Er is weleens geopperd om de verantwoordelijken te straffen met een stadionverbod, maar als je zoveel schade toebrengt aan een rijksmonument dan is een onvoorwaardelijke gevangenisstraf pas een rechtvaardige straf. Maar ze zitten er nog, de mensen die goed beschouwd al jarenlang in hun eigen vlees snijden. Zelfs als de bondscoach ze indirect verbaal kielhaalt, zoals zaterdagavond gebeurde, blijven ze.”

TIP: Win 1,36 keer je inleg met een Nederlandse zege op Wales, ook al is het in de Kuip

Eens met Borst?

  • Ja
  • Nee
232+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie