City presenteert Haaland: “Alles wat we willen in een spits”

Foto: City presenteert Haaland: “Alles wat we willen in een spits”

Het hing natuurlijk al wel eventjes in de lucht, en inmiddels is het ook officieel: Erling Haaland wordt de nieuwe spits van Manchester City. De Noor is vanochtend gepresenteerd door de landskampioen van Engeland, dat hem voor vijf jaar heeft vastgelegd.

“Het is een trotse dag voor mij en mijn familie. Ik heb City steeds bekeken. Je kan niet anders dan bewondering hebben voor de speelstijl. Het is opwindend en zorgt voor veel kansen. Dat is perfect voor mij”, jubelt de 21-jarige Haaland, die overkomt van Borussia Dortmund. “Er spelen zoveel spelers van wereldklasse. Pep Guardiola is een van de geweldigste managers aller tijden. Ik geloof daarom dat ik op de juiste plek ben om mijn ambities waar te maken.”

City verheugd

“Hij is een enorm talent en was de laatste seizoenen een van de beste spitsen van Europa”, vult technisch directeur Txiki Begiristain aan. “Zijn productie is exceptioneel. Zijn optredens met Borussia Dortmund in de Champions League hebben bewezen dat hij op het hoogste niveau succes kan hebben. Hij is alles wat we willen in een spits.”

“We zijn ervan overtuigd dat hij zal excelleren in deze selectie en in dit systeem. Zijn groei is opmerkelijk, maar hij is pas 21 jaar. Zijn beste jaren liggen nog voor hem. We hebben er vertrouwen in dat hij het nog beter kan doen door te werken met Pep”, aldus Begiristain tot slot.

TIP: Wordt City volgend seizoen weer landskampioen? Waag alvast een gokje bij Circus!

City wint volgend seizoen de CL

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
86+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie