Gullit met grond gelijk gemaakt: ‘Hij zwamt maar wat’

Foto: Gullit met grond gelijk gemaakt: ‘Hij zwamt maar wat’

Ruud Gullit dropte deze week een bommetje door te foeteren over het feit dat Edgar Davids er als donkere assistent ‘alleen maar voor de sier bijzit’, net als Gullit ooit zelf deed onder leiding van Dick Advocaat. Hem bekroop het gevoel dat donkere trainers zelfs geen training mogen leiden.

“Omdat hij als assistent nooit een training bij Oranje mocht leiden en het andere hulpje Fred Grim wel, beticht Ruud Gullit Dick Advocaat van racisme. Natuurlijk zegt hij het niet met die woorden, maar zo bedoelt hij het natuurlijk wel met zijn opmerkelijke interview”, reageert journalist Leon ten Voorde op het relletje, in de TC Tubantia.

Ten Voorde wil niet mee in dat ‘racisme’. “Ik denk dat het iets anders zat: Advocaat vond Gullit namelijk een waardeloze trainer, die hij de beste spelers van het land nog geen rondo toevertrouwde. Ik schat zo in dat Dick het bij Hedwiges Maduro best had aangedurfd.”

‘Totaal ongeschikt’

De columnist besluit bikkelhard: “De analist Gullit zwamt op tv maar wat raak, is nergens van op de hoogte en adoreert telkens het verleden, en dan het liefst uiteraard zijn eigen verleden. Best een aardige gozer verder, maar na elk optreden weet je het weer: totaal ongeschikt voor het moderne trainerschap. Op de plek van Gullit had overigens ook de naam van de wit gekleurde Wesley Sneijder kunnen staan.”

TIP: Ruim 2x je inleg als Nederland Wales verslaat én de nul houdt. Pak nu €250 bonus bij Circus, klik hier!

Eens met Ten Voorde?

  • Ja
  • Nee
272+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie