‘Frenkie-miljoenen meteen terug naar Manchester’

Foto: ‘Frenkie-miljoenen meteen terug naar Manchester’

Frenkie de Jong lijkt steeds meer op weg naar de uitgang bij FC Barcelona. De Nederlandse middenvelder, voor wie Manchester United tachtig miljoen euro over zou hebben, wil het liefste in Barcelona blijven. De middenvelder kan bij United herenigt worden met Ten Hag, terwijl Xavi de Frenkie-miljoenen wil gebruiken om zijn droommiddenvelder te halen.

Hoewel het eerste bod van United in de buurt komt van het transferbedrag dat Barcelona betaalde aan Ajax (86 miljoen euro, red.), lijkt het nog niet voldoende om Barcelona ook echt over de streep te trekken. Volgens ESPN verlangen de Catalanen nóg meer centen van United. Als reactie op het eerste bod, bestaande uit zestig miljoen euro aan vaste transfersom en twintig miljoen euro aan variabelen, zou Barcelona hebben gesteld dat het honderd miljoen euro wil ontvangen voor De Jong. 

Frenkie de Jong 

Het is nog onduidelijk of United een dergelijk bedrag overheeft om De Jong los te weken bij FC Barcelona. Grond voor onderhandelingen lijkt het echter wel te zijn. Bij Barcelona is de clubleiding druk bezig met het contract van Gavi te verlengen, maar de Spaans international is niet de enige droommiddenvelder van Xavi. 

Volgens Mundo Deportivo moet een groot deel van het transferbedrag van De Jong meteen doorgesluisd worden naar het lichtblauwe deel van Manchester. Xavi heeft één droommiddenvelder en hoopt Bernardo Silva te kunnen verleiden tot een overstap naar het Camp Nou-stadion. 

Barcelona zou zeventig miljoen euro overhebben voor de Portugese spelmaker. Voorwaarde voor deze overgang is wel dat De Jong vertrekt, anders lijkt Silva een onhaalbare kaart voor Barcelona. Helemaal als óók nog de komst van FC Bayern-ster Robert Lewandowski moet worden afgerond. 

TIP:  Spelen Zwitserland en Portugal gelijk? Dan ben jij meteen 3.5x je inzet rijker!

Wie is de betere middenvelder voor Barcelona?

  • Frenkie de Jong
  • Bernardo Silva
874+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie