De Jong gaat los over ‘flierefluiter’ Polen

Foto: De Jong gaat los over ‘flierefluiter’ Polen

Frenkie de Jong had moeite om zijn stempel te drukken tijdens de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Polen. De middenvelder van FC Barcelona mocht in tegenstelling tot de wedstrijd tegen Wales in de basis starten, maar kon Oranje niet dirigeren zoals hij dat gewoonlijk doet. 

De extreem defensieve instelling van de Polen maakte het lastig voor de mannen van Louis van Gaal. “Het was moeilijk voetballen”, stelt De Jong tegenover de NOS. Oranje had overwegend meer balbezit en was ook veel gevaarlijker, maar de uitploeg schoot uit twee kansen twee keer raak. “Ik denk dat we supergoed zijn teruggekomen van een achterstand, dat doen we goed, maar we moeten wel thuis winnen van Polen normaal gesproken.”

Frenkie de Jong 

Ondanks de achterstand bleef het Nederlands elftal geloven in een resultaat. “Ik denk dat we de eerste helft zelf te weinig creëren. Zij hebben één schot dat er dan gelijk ingaat, daarna komen ze in de tweede helft nog een keer voor de goal en die gaat er ook in.”

De middenvelder van FC Barcelona ontsnapte tijdens de wedstrijd nog aan een blessure. De Nederlander was sowieso niet te spreken over de arbitrage. “Ik vond de scheidsrechter sowieso een beetje wazig. Ik denk dat hij het vandaag niet had. Kan een keer gebeuren natuurlijk, maar ik denk dat hij er niet klaar voor was vandaag.”

Het verval in vergelijking met de wedstrijd tegen de Belgen heeft volgens De Jong ook wel een verklaring: “Polen maakt het sowieso een stuk kleiner, België wil af en toe nog hoog druk zetten. Wij hadden wel wat vrije mensen aan de bal, maar konden moeilijk doorvoetballen, zeker in de eerste helft.”

TIP: Verdien 5 keer je inleg als Oranje gelijkspeelt tegen Wales!

Eens met De Jong?

  • Ja
  • Nee
228+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie