Oranje vecht zich terug, maar vergeet 3-2 te maken

Foto: Oranje vecht zich terug, maar vergeet 3-2 te maken

Het Nederlands elftal heeft op zaterdag met 2-2 gelijkgespeeld tegen Polen in de Rotterdamse Kuip. De mannen van bondscoach Louis van Gaal kwamen met 0-2 achter, maar vochten zich terug tot 2-2. In de slotfase miste Memphis Depay een strafschop.

Oranje begon op zaterdagavond noodgedwongen met Mark Flekken onder de lat, wegens een lichte blessure (een kneuzing) van Jasper Cillessen. Bondscoach Van Gaal toonde zich voor de aftrap not amused: “Ik vind het niet prettig. Hij is veel geblesseerd. Je moet op spelers kunnen rekenen, dus ook dat ze altijd fit zijn.”

Het Nederlandse keurkorps begon behoorlijk gezapig aan het duel. Er werd gebreid en nog meer gebreid, en nóg meer gebreid, maar tot grote kansen kwamen de mannen van Oranje niet. En Polen, dat overigens met een soort B-elftal speelde zónder superster Robert Lewandowski, kwam er een paar keer gevaarlijk uit op de counter. De eerste de beste kans leidde ook meteen tot een doelpunt: rechtsback Matty Cash stoomde op en schoot, Daley Blind greep halfslachtig in en ook Flekken zag er niet helemaal tiptop uit…

Het Nederlands elftal ging op zoek naar de gelijkmaker, maar die zoektocht verliep zéér moeizaam: de Polen hielden de rijen gesloten en de combinaties van de Oranje-internationals verliepen bijzonder stroef en bovendien ging het allemaal veel te langzaam.

Razendsnelle 1-2 en 2-2

De tweede helft bracht daar (aanvankelijk) weinig verandering in en de spelers van Nederland begonnen een wat geïrriteerde indruk te maken: zij hadden zich ongetwijfeld ook wat anders voorgesteld van het Nations League-thuisduel, zeker na de eclatante 1-4 zege op België. En als klap op de vuurpijl werd het nog 0-2 ook, door een goal van Piotr Zielinski. De grensrechter dacht nog aan buitenspel, maar hij werd overruled door de VAR van dienst. Luttele seconden later lag de bal echter aan de andere kant van het veld in het netje: Davy Klaassen tikte binnen uit een voorzet van Blind.

En een paar minuten later viel ook de 2-2: het was Denzel Dumfries die de gelijkmaker scoorde. Wéér volgde er een VAR-check, maar die pakte dit keer positief uit voor Oranje, dat steeds beter ging spelen. 

Penalty

Van Gaal bracht Jordan Teze, Cody Gakpo en Teun Koopmeiners voor Jurriën Timber, Klaassen en Steven Berghuis, én de bondscoach deed bij de vierde man zijn beklag over arbiter Halil Meler, die wat pietluttig floot. Ook Wout Weghorst kwam nog binnen de lijnen, voor Steven Bergwijn. Memphis had de 3-2 in de slotfase op zijn schoen, maar doelverdediger Lukasz Skorupski bracht redding. Cash bleek zich daarna schuldig gemaakt te hebben aan hands, waardoor Oranje een penalty kreeg. Die werd echter gemist door Depay…

Scoreverloop: 0-1 (18′) M. Cash, 0-2 (50′) P. Zielinski, 1-2 (51′) D. Klaassen, 2-2 (56′) D. Dumfries

TIP: Verdien 5 keer je inleg als Oranje gelijkspeelt tegen Wales!

Terechte uitslag?

  • Ja
  • Nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie