Oud-Ajacied maakte onmogelijke transfer: ‘Zeg maar eens nee’

Foto: Oud-Ajacied maakte onmogelijke transfer: ‘Zeg maar eens nee’

Mitchell Bakker maakte in 2019 een verrassende transfer naar Paris Saint-Germain. De linksback was nog niet doorgebroken bij het eerste elftal van Ajax, maar koos er toch voor om naar Parijs te gaan. Die overstap kwam de vleugelverdediger op de nodige kritiek te staan, maar spijt van de overstap heeft Bakker nooit gehad.

Tegenover het Algemeen Dagblad liet Bakker weten dat iedereen maar riep dat die transfer niet kon. “Bij Ajax kwam ik niet verder dan een paar bekerwedstrijden. PSG was geïnteresseerd en ik ging daar kijken. Nou, zeg dan nog maar eens nee. Het was een prachtige tijd. Ik moest wennen, ik sprak geen woord Frans en bij PSG lopen alleen maar grote spelers. Maar ik trainde goed en kreeg kansen. Zelfs in de Champions League. Die geven ze niet omdat je zo’n aardige jongen bent.”

Buitenlandse stap

De verdediger zegt dan ook genoten te hebben van zijn tijd in Parijs. “In Parijs heb ik zoveel geleerd met spelers als Mbappé, Neymar, Verratti, Marquinhos. Toch komt er een moment dat je altijd wilt spelen. Week in, week uit. En die kans bood Bayer Leverkusen mij.” Bakker zegt dat de stap naar het buitenland niet te vroeg kwam en denkt dat de tijden ook veranderd zijn. “Een stap naar het buitenland was vroeger misschien een heel grote. Maar dat is nu toch wel anders? Deze generatie ziet het buitenland niet meer als iets engs of iets wat ver weg is. Paris Saint-Germain voelde goed. En Bayer Leverkusen blijkt ook een geweldige stap. Het was Leverkusen of AS Roma. Ik heb een goede keuze gemaakt.”

TIP: Geeft Blind een assist voor Nederland tegen Polen? Pak ruim 4x je inzet!


Moet Bakker een kans krijgen in Oranje?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie