TRANSFERUURTJE: Frenkie verklapt geheimpje, 60 miljoen voor Antony

Foto: TRANSFERUURTJE: Frenkie verklapt geheimpje, 60 miljoen voor Antony

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Ajax dreigt deze zomer opnieuw een smaakmaker kwijt te raken. Volgens GOAL is de Braziliaanse aanvaller Antony hard op weg naar Manchester United. Het is bekend dat Erik ten Hag twee Ajax-spelers met rood heeft omcirkeld voor volgend seizoen: Jurriën Timber en Antony. Vooralsnog ging de aandacht vooral uit naar de getalenteerde verdediger, maar inmiddels zou ook de Braziliaanse vleugelaanvaller serieus in de race zijn voor een transfer naar United. Volgens de laatste berichten zijn er zelfs al gesprekken gaande. De entourage van Antony zou naar Europa zijn afgereisd voor onderhandelingen over Antony. Naar verluidt zou Manchester United zo’n zestig miljoen euro willen neertellen voor de Braziliaanse buitenspeler van Ajax. Volgens het genoemde medium zou er de komende dagen zelfs al een deal gerealiseerd kunnen worden.

Luuk de Jong speelt volgend seizoen waarschijnlijk niet voor Deportivo Toluca. De Mexicaanse club werd donderdag naar voren geschoven als een serieuze optie, maar de kans op een deal lijkt klein. PSV-watcher Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad schrijft op Twitter: “Even wat geïnformeerd en heb niet de indruk gekregen dat Deportivo Toluca uit Mexico de volgende bestemming van Luuk de Jong wordt. PSV wil hem nog altijd dolgraag de komende periode inlijven, is wat we horen. Het plaatje dat circuleert, heeft daar verder weinig mee te maken.”

Buitenland:

De Engelse dagbladen gaan al een paar weken helemaal los over een mogelijke transfer van Frenkie de Jong naar Manchester United, maar het begint er steeds meer op te lijken dat het er daadwerkelijk van zou kunnen komen… Vandaag schrijven de Britse media immers dat de spelmaker van FC Barcelona en het Nederlands elftal zijn naaste omgeving al toevertrouwd heeft dat het licht op groen staat voor een verhuizing van het Camp Nou-stadion naar het Old Trafford van The Red Devils. Eerder konden we al lezen dat United een bod uitgebracht zou hebben van zestig miljoen euro vast en twintig miljoen euro variabel, dat de clubleiding in Catalonië nu in overweging heeft. Het is algemeen bekend dat de (financiële) bomen bepaald niet tot in de hemel reiken bij Barça, waardoor De Jong mogelijk verkocht wordt. En voor The Red Devils is dit natuurlijk een win-winsituatie, omdat de werkelijke transferwaarde van de oud-Ajacied (door het CIES) op 112 miljoen euro wordt geschat.

Richarlison staat voor een toptransfer. Na vier seizoenen Everton heeft de 25-jarige Braziliaan kenbaar gemaakt dat hij een volgende stap wil maken in zijn carrière. Richarlison leek in 2017 onderweg naar Ajax, maar koos voor een transfer naar Watford. Die club verkocht de Braziliaanse club al na één seizoen aan Everton. Na vier seizoenen heeft de aanvaller nu dus kenbaar gemaakt dat hij klaar is voor een grotere stap in zijn carrière. De international van Brazilië heeft over belangstelling niet te klagen. Chelsea, Paris Saint-Germain en Champions League-winnaar Real Madrid willen hem inlijven. Everton wil meewerken aan een transfer, maar wil met de opbrengst wel in staat zijn om de selectie te versterken. Volgens The Sun gaat het om zo’n 75 miljoen euro.

TIP: Verdien 5.50 keer je inleg als Brazilië het WK wint!

Gaat Frenkie naar United?

  • Dat verwacht ik wel
  • Ik denk het niet
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

11:35
21+
Grote zorgen om Brobbey-situatie: ‘Het is gek’
11:15
52+
‘Transfergekte bij Manchester United aanstaande’
10:44
110+
Vink ziet groot verschil tussen Ajax en rivalen Feyenoord en PSV
10:31
58+
‘Pasveer neemt Ajax-besluit’
10:00
74+
Op deze manieren kan PSV kampioen worden
09:45
124+
Van ‘t Schip wijst naar groot Ajax-probleem: ‘Al hele seizoen zo’
09:25
126+
Rensch bespreekt discutabel Bergwijn-moment
08:50
202+
Van ‘t Schip komt met simpele verklaring voor matig spel Ajax
08:30
190+
Van Dijk laat zich uit over Arne Slot-geruchten
08:15
0+
Ajax-directeur Beuker deelt zomerse transferplannen Ajax: ‘Veel werk te doen’
07:40
507+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
07:30
2153+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
07:10
794+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
23:42
189+
Mogelijke Slot-opvolger reageert: “Ik doe niet aan geruchten”
23:18
82+
Everton doet Liverpool pijn in titelrace, United met de schrik vrij
22:53
121+
Tiental Ajax kan ternauwernood historische zege Excelsior voorkomen
22:45
646+
Litmanen sluit baan bij Ajax niet uit: ‘We zullen zien’
22:28
150+
Sean Klaiber volgt Utrecht op de voet: “Elke wedstrijd”
22:05
742+
‘Ongelofelijk domme Ajacied saboteert de boel’
21:57
942+
‘KNVB-ingreep na Ajax-Excelsior’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie