‘Noa Lang maakt grote praatjes niet waar’

Foto: ‘Noa Lang maakt grote praatjes niet waar’

Dat Noa Lang de grootste fan van Noa Lang is, wisten we al wat langer. De aanvallende middenvelder van Club Brugge, die dicht bij een overgang naar AC Milan zou zijn, kreeg in de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Wales een basisplek. Daar kregen we niet de Noa Lang die Noa Lang beloofde. 

Dat viel Ben Wijnstekers, rapporteur van De Telegraaf, ook op. In de eerste helft grosseerde de creatieve middenvelder in balverlies. “Gelukkig ging hij na rust beter en normaler spelen. Op grond van zijn optreden in de tweede helft krijgt hij een voldoende”, oordeelt Wijnstekers. 

Noa Lang

De impact die Noa’s uitspraken hebben in de (inter)nationale media, halen het lang niet bij zijn aandeel aan Oranje. “Arrogantie mag iemand best hebben, maar wel geplaatste arrogantie. Noa wilde in de eerste helft veel te veel laten zien dat hij een goede voetballer is. Als je zo’n goede speler bent, mag je niet zo vaak onnauwkeurig passes geven en schiet je een voorzet niet tien meter over iemand heen.”

Het gaat vooral om de momenten kiezen dát je een actie maakt. Daar ging het in de eerste helft bij Lang vaak mis, waardoor hij zichzelf in een onmogelijke positie dribbelde of een kansloze pass afleverde. “Ik houd ook van een speler die een actie durft te maken, maar doe dat als je in een één-tegen-één-situatie komt.”

In de tweede helft veranderde het spel van de aanvallende middenvelder. “Wat me ook stoorde, is dat hij een aantal keren de bal ging ophalen in zijn eigen defensie. Dat doen spelers die de spelverdeler willen uithangen. Na rust bleef dat weg uit zijn spel. Daar was ik blij om.”

TIP: Pak 1.47x je inzet als Oranje van Polen wint!

Verdient Lang een basisplek?

  • Ja
  • Nee
175+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie