Van Gaal complimenteert Frenkie de Jong en ziet verbeterpunt voor Schouten

Foto: Van Gaal complimenteert Frenkie de Jong en ziet verbeterpunt voor Schouten

Louis van Gaal zag een slordig Nederlands elftal dan toch winnen in Wales (1-2). De bondscoach stelde dat Frenkie de Jong voor een impuls in de ploeg zorgde en toonde zich kritisch naar debutant Jerdy Schouten.

“In de eerste helft hadden we veel te veel onnodig balverlies. Dan kun je niet aanvallen, ook al willen we dat wel”, concludeerde Van Gaal na afloop tegenover de NOS. “We zijn amper bij de goal geweest. Maar goed, Wales heeft ook geen kans gehad. Dus verdedigend zag het er dan wel weer goed uit.”

Halverwege de tweede helft werd het beter: De Jong en Steven Bergwijn vervingen Schouten en Cody Gakpo. “Zeker nadat we gewisseld hadden van de Hollandse driehoek naar het tweespitsensysteem met een 10 erachter ging het beter. Zij speelden met drie op het middenveld, dat deden we met het doorschuiven ook niet goed. Na die mooie goal van Koopmeiners gingen we vervolgens weer slordig spelen, maar na onze wissels was dat weer over.”

Frenkie

Het verbaasde Van Gaal niet dat De Jong voor extra kwaliteit in het team zorgde. “Daar hoeven we toch niet over te discussiëren…?” Al noemde de bondscoach de Barcelona-middenvelder niet onmisbaar. “Nee, want we stonden op dat moment 0-1 voor. Frenkie de Jong brengt natuurlijk wel een extra kwaliteit. Daarom is hij ook 112 miljoen waard.”

Volgens Van Gaal deed Schouten wat hij moest doen tijdens zijn debuut, maar zag hij ook een kritisch puntje. “Hij volbracht alles in zijn taken- en functiepakket, maar hij speelt alleen maar met zijn rechtervoet, soms moet je toch echt zijn linkervoet gebruiken…Dan gaat het wat sneller, maar ik vond het toch een goed debuut.”

De keuzeheer sloot af met een positieve noot. “Dit is een heel goede groep. Die zullen altijd tot het einde blijven gaan. Dat zag je ook weer vandaag.”

Terechte kritiek op Schouten?

  • Ja
  • Nee
126+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie