TRANSFERUURTJE: Ajax wil Rony, dreun voor Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax wil Rony, dreun voor Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

De transferzomer is bijna in volle gang, Ajax wordt vrijwel dagelijks aan een nieuwe speler gelinkt. Dit keer valt de naam van Ronielson da Silva Barbosa – voetbalnaam Rony -, een 27-jarige aanvallende middenvelder annex spits van PalmeirasHet afgelopen seizoen was Rony goed voor tien goals en drie assists in 32 officiële optredens. Mede doordat de rechtspoot nog tot medio 2025 vastligt wordt zijn marktwaarde op zeker negen miljoen euro geschat. Volgens Braziliaanse media, waaronder UOL Esporte, heeft Ajax hem al enkele maanden op het oog; hij zou als een directe versterking voor de ploeg gezien worden.

Georginio Wijnaldum gaat niet terugkeren bij Feyenoord deze zomer, zo meent sportmarketeer Chris Woerts te weten. “De supporters willen dat hij terugkomt, maar hij blijft daar lekker zitten.” Dat Wijnaldum niet terug naar bijvoorbeeld Feyenoord wil, heeft volgens Woerts vooral te maken met zijn salaris in Frankrijk. “Hij verroert zich niet. Het gaat om zoveel geld”, zegt hij in Vandaag Inside.

PSV heeft volgens de Portugese sportkrant O Jogo een miljoenenbod gepresenteerd aan Sporting Portugal. De Eredivisie-topclub zou zich willen versterken met Joelson Fernandes. PSV zou de onderhandelingen met Sporting al hebben opgestart en een openingsbod van vijf miljoen euro hebben gedaan. De Eindhovenaren zouden overwegen om daar nog twee tot drie miljoen euro bovenop te gooien. FC Basel huurde Joelson vorig jaar zomer voor twee seizoenen van Sporting. In zijn eerste seizoen noteerde hij 21 officiële wedstrijden voor de Zwitsers.

Buitenland:

Het is rondom meerdere spelers van het Nederlands elftal momenteel erg onrustig betreft transfergeruchten. Niet alleen rond Frenkie de Jong en Steven Bergwijn, maar ook rond bijvoorbeeld Matthijs de Ligt. De mandekker kende een lastig jaar bij Juventus. En volgens The Telegraph lonkt een oplossing, want Chelsea FC zou bijzonder gecharmeerd zijn van de oud-Ajacied. De Londenaren zoeken naar een opvolger van Antonio Rüdiger (transfervrij vertrokken naar Real Madrid) en De Ligt is een hoog aangeschreven kandidaat.

En tot slot: Het is nog hoogstens onzeker of Romelu Lukaku zijn transferwens deze zomer in vervulling zal zien gaan. De Belg wil graag terugkeren naar Inter Milan, maar zijn oude liefde kan een permanente deal met Chelsea sowieso niet betalen. Het Laatste Nieuws schrijft vandaag dat Inter inzet op ‘slechts’ een huurdeal – wel met verplichte optie tot koop. Lukaku zelf moet in dat geval een salarisverlaging van veertien naar ‘slechts’ zeven miljoen euro per jaar accepteren.

TIP: Pak ruim vijf keer je inleg als België ook van Polen verliest in de Nations League!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Moet PSV voor deze Fernandes gaan als opvolger van Gakpo?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet..
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:45
11+
Blijdschap over terugkeer Kroes: “Niemand groter dan club”
23:24
25+
PSV-uitblinker ‘beste speler van de Eredivisie’
22:58
12+
Manchester City neemt koppositie in Premier League weer over
22:51
30+
Feyenoord stelt kampioensfeestje PSV uit met zege
22:27
222+
‘Van Praag biedt Kroes excuses aan’
22:09
45+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
82+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
190+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
73+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
679+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
151+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
41+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
321+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
714+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
121+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
191+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
47+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
316+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
327+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie