Wales smeedt met krachten richting Oranje-duel: “Slim mee omgaan”

Foto: Wales smeedt met krachten richting Oranje-duel: “Slim mee omgaan”

Wales zal woensdagavond niet op volle oorlogssterkte aantreden tegen het Nederlands elftal. Bondscoach Rob Page liet dat weten voorafgaand aan het Nations League-duel.

Waar Oranje kon ontspannen na de ruime zege vrijdag tegen België (1-4), speelde de Welshmen zondag een do-or-die wedstrijd tegen Oekraïne. In een enorme krachtinspanning veroverde de ploeg van Page het eerste WK-ticket in 64 jaar.;”Is het realistisch om weer het maximale te vragen van de ervaren spelers? Waarschijnlijk niet, nee”, aldus de bondscoach op de vooruitblikkende persconferentie in Cardiff.

Veel energie verspild

“Als je kijkt naar hoe belangrijk de wedstrijd was en de emoties die daarbij kwamen kijken, dan kost dat veel energie”, stelt Page. “We moeten er slim mee omgaan en tegelijkertijd een goed team samenstellen. Het zal een mix worden’, doelt hij op de ervaring van zijn basisopstelling. “We moeten een balans zien te vinden. We kunnen niet alleen jonge spelers opstellen op dit niveau. We willen ook wedstrijden winnen.”

Wales wilt zich op een hoog niveau voorbereiden voor de eindronde in Qatar. “We willen het opnemen tegen de beste landen van Europa en van de wereld. Nederland, België en Polen vallen zeker in die categorie”, verwijst Page naar de tegenstanders in de Nations League. “Daar willen we ons mee meten. Deze wedstrijden zijn nuttig voor ons. We kunnen jongere spelers aan de weerstand laten wennen.”

TIP: Liefst 6.35 voor een zege van Wales tegen Oranje. Pak nu €250 welkomstbonus bij Circus, klik hier!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Oranje er makkelijk overheen lopen?

  • Ja
  • Nee
29+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie