TRANSFERUURTJE: Bergwijn-update, topdrukte bij Feyenoord

Foto: TRANSFERUURTJE: Bergwijn-update, topdrukte bij Feyenoord

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord heeft eerste biedingen van meerdere clubs op Tyrell Malacia naar de prullenbak verwezen. Volgens Voetbal International heeft onder meer Olympique Lyon een bod gedaan op de linkervleugelverdediger, maar kon nog geen enkele club het gewenste bod op tafel leggen. Wel is Feyenoord bereid om de verdediger te laten gaan tegen het juiste bod. Orkün Kökçü en Luis Sinisterra daarentegen worden het liefst behouden door de club.

Ajax wil dolgraag Steven Bergwijn overnemen van Tottenham Hotspur. De Amsterdammers zouden al een eerste bod hebben gedaan, maar zagen deze direct in de prullenbak verdwijnen. Naar verluidt willen de Spurs een bedrag van rond de dertig miljoen euro zien voor de aanvaller. Volgens Voetbal International liggen vraag en aanbod opnieuw ver uit elkaar en wederom steekt Bergwijn net als in de voorgaande transferperiode in uitstekende vorm. Bergwijn, die nog tot medio 2025 een contract heeft, zal daarom alleen voor de absolute hoofdprijs mogen vertrekken.

PSV lijkt komende zomer afscheid te nemen van Maximiliano Romero. De Argentijnse spits zou staan voor een terugkeer naar zijn ‘thuisland’ Argentinië. Volgens Argentijnse media is Racing Club de belangrijkste gegadigde om de aanvaller over te nemen, maar wil het Eindhovens Dagblad dat nog niet bevestigen.

Buitenland:

Sven Botman staat na twee seizoenen bij Lille OSC voor een vertrek. Met name AC Milan is in de race voor de verdediger, die erkent dat zijn toekomst hem bezighoudt. “Daar ben je mee bezig”, vertelt Botman onomwonden aan ESPN. “Natuurlijk is het lastig om dingen te scheiden. Het is gewoon een belangrijk moment voor mij, dus bijna iedere dag hoor ik wel iets hierover. Dingen zijn in progressie en ik hoop dat er voor de start van de voorbereiding meer duidelijkheid is.”

FC Barcelona lijkt definitief een streep te hebben gezet door Ousmane Dembélé. Volgens Spaanse media geloven de Catalanen niet meer in een goede afloop. Volgens SPORT en Mundo Deportivo is de hoop op een contractverlenging als sneeuw voor de zon verdwenen.

En tot slot: PSV heeft voor volgend seizoen nog geen nieuwe spelers aangetrokken, maar de eerste aanwinst is mogelijk aanstaande: Kevin Álvarez. Het heeft er alle schijn van dat Club Pachuca zijn vertrek heeft aangekondigd. Het Twitter-statement lijkt echter te duiden op een permanent afscheid van de 23-jarige rechtsback. Mensen concluderen massaal dat dit erop wijst dat Álvarez de Mexicaanse club gaat verlaten. Zijn verbintenis loopt eind dit jaar af, waardoor Pachuca wat dat betreft ook weinig te vertellen heeft.

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus en pak de welkomstbonus van €250!

Wie speelt volgend seizoen nog bij Feyenoord?

  • Malacia
  • Kokcu
  • Beiden wel
  • Beiden niet meer
183+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:48
2+
Oranje-international moet geduld hebben voor rentree
22:32
113+
‘Groot Noa Lang-nieuws bij PSV’
22:15
16+
Clubicoon Bayern München spreekt zich uit: “Onmogelijk”
21:46
111+
‘FC Utrecht neemt rigoureus besluit’
21:27
204+
Toptalent kiest voor Ajax: “Geweldig”
21:16
68+
‘Bayern München verrast met nieuwe hoofdtrainer’
20:47
298+
Derksen vreest voor ‘lachwekkend’ besluit Ajax
20:30
79+
‘Xavi blijft bij Barcelona’
20:13
75+
Advocaat laat grote droom uitkomen: “Mega blij”
19:45
356+
‘Feyenoord sluit miljoenendeal met Qatarees bedrijf’
19:29
179+
Henk Spaan haalt keihard uit naar Koeman
19:14
168+
Schouten onthult geheim: “Ik zal dat niet snel doen”
18:52
488+
‘Ajax gaat voor voormalig PSV-target van 15 miljoen’
18:31
52+
Gedrag Vinícius blijft kritiek opleveren: “Mensen proberen je op te naaien”
18:20
89+
Joey Kooij, doe niet zo BAZIG! | Raad van Aad #39
18:10
34+
Excelsior-doelman stopt op 29-jarige leeftijd en richt zich op trainersvak
17:50
104+
Oosting baalt van situatie ‘absolute teamplayer’ Brenet
17:29
97+
‘Ajax-flop maakt prachtige stap in eigen land’
17:08
50+
Kökcü sluit weer aan bij Benfica na verzoenend gesprek met Schmidt
16:47
190+
Van ‘t Schip schuldig aan blessure Brobbey? “Je weet dat het fout kan gaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie