Bergwijn zorgt voor scepsis: “Je hebt al bij PSV gespeeld”

Foto: Bergwijn zorgt voor scepsis: “Je hebt al bij PSV gespeeld”

Ajax wil Tottenham Hotspur-aanvaller Steven Bergwijn deze zomer graag naar Amsterdam halen. Daar staat een enorm prijskaartje tegenover (25 tot dertig miljoen euro), maar Wim Kieft vraagt zich af of dit de juiste stap is voor beide partijen.

Kieft zou in de positie van Bergwijn niet zomaar instemmen met Ajax als nieuwe club. “Het is ook wel weer een stap terug. Je bent naar Engeland gegaan en hebt al bij PSV gespeeld. Tottenham is voor hem gewoon net te hoog gegrepen”, zo concludeert de oud-international in Vandaag Inside

Johan Derksen kan zich heel goed voorstellen dat de landskampioen Bergwijn wil aantrekken. “Bij Tottenham heeft hij het niet zo geweldig gedaan, maar als je hem in het Nederlands elftal ziet spelen, dan is het gewoon een waanzinnig goede aanvaller. Zo’n periode heeft hij bij PSV ook gehad. Ik begrijp wel waarom Ajax hem wil.”

Frenkie de Jong

Ook de toekomst van FC Barcelona-middenvelder en Manchester United-doelwit Frenkie de Jong komt ter sprake. Derksen is duidelijk: “Het zou voor hem beter zijn als hij naar Manchester gaat. Daar heeft hij een trainer die weet wat zijn sterke kanten zijn en waar hij moet spelen. Dan speelt hij iedere week en komt hij tot ontplooiing. Hij is te netjes om dwars te gaan liggen, dat zit niet in hem. Hij wordt in Spanje een beetje misbruikt omdat hij overbodig is.”

TIP: Wint Oranje van Wales? Win 1,56 keer je inleg bij Circus!

Moet Bergwijn voor Ajax kiezen?

  • Ja
  • Nee
320+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie