Vader Mazraoui: “Ajax is machtig mooi, maar Bayern…”

Foto: Vader Mazraoui: “Ajax is machtig mooi, maar Bayern…”

Noussair Mazraoui verruilt Ajax deze zomer transfervrij voor Bayern München. Vader Mustafa Mazraoui is zeer trots op de rechtsback, die als jeugdspeler helemaal niet voorbestemd leek voor de top.

In gesprek met Omroep West blikt vader Mazraoui terug op zijn moeizame ontwikkeling. “Het moeilijkste jaar was in de B1. Toen had ik meer een huilende dan een blije Noussair in de auto. Hij had geen band met de trainer en zat constant op de bank. Dat jaar dachten wij: dit is einde oefening”, erkent senior, die zijn zoon ‘klein en iel’ vond. “Bij Ajax moest hij opboksen tegen grote, sterke jongens. Elke training, elke wedstrijd was voor hem zwaar.”

Mazraoui wist desondanks door te stoten bij Ajax en verkast nu dus zelfs naar een Europese topclub. “Het is eigenlijk een jongensboek dat je van tevoren niet bedenkt”, vervolgt zijn vader. “Ajax is machtig mooi. Maar als je te horen krijgt dat Bayern voor hem komt, dan vraag je jezelf af: is dit allemaal echt? We hebben het over de top van de wereld. Het is niet niks. Er zijn ook andere mooie clubs voor hem gekomen, maar voor hem was dit de juiste keuze.”

Volgens senior is dit ook het ideale moment voor de volgende stap. “Als je kijkt naar de geschiedenis van jeugdspelers bij Ajax, die gaan allemaal op jongere leeftijd weg. Hij is nu 24, dus hij is eigenlijk al volwassen in zijn hoofd. En die jongen is gewoon heel verstandig. Hij is er honderd procent klaar voor. Als dat niet zo was, hadden wij het wel een beetje tegengewerkt.” 

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus en pak €250 bonus!

Gaat Mazroaui slagen bij Bayern?

  • Ja
  • Nee
192+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie