De Ligt spreekt zich uit over reserverol bij Oranje

Foto: De Ligt spreekt zich uit over reserverol bij Oranje

Matthijs de Ligt moest tegen België (1-4 overwinning) genoegen nemen met een reserverol. Een pijnlijk signaal voor de sterkhouder van Juventus, maar zich beklagen in de pers doet hij niet. 

In gesprek met ESPN stelde De Ligt zich vooral professioneel op. “In het verleden heb ik bij Koeman eigenlijk altijd gespeeld. Goede, maar ook minder goede wedstrijden. Daar hebben andere jongens toen op de bank gezeten. Noem een Aké of Timber was er toen nog niet bij, maar ook Stefan de Vrij. Zij hebben nooit geklaagd of iets laten merken toen ze niet speelden”, vertelt de voormalig Ajax-verdediger.

“Dan vind ik dat je als teamspeler ook zo professioneel moet zijn dat je die jongens wil helpen. Uiteindelijk hebben we allemaal hetzelfde doel en dat is op het WK zo goed mogelijk spelen”, aldus De Ligt, die de toenemende concurrentiestrijd niet als nadeel ziet. Zo is Jurriën Timber erbij gekomen. “Jurriën heeft het fantastisch gedaan. Bij Ajax heeft hij het dit jaar ook geweldig gedaan. Dan kan ik alleen maar blij zijn voor hem.”

De Ligt benadrukt bovendien dat hij niet de persoon is die de keuzes maakt. “Uiteindelijk bepaalt de bondscoach wie er speelt. Je moet het zelf laten zien in de wedstrijden en tijdens de trainingen. Je moet laten zien dat je geschikt bent of hoort te spelen op een positie.” Hij wijst erop dat alle posities centraal hem bekend zijn. “Dus ik zou in principe op alle drie de posities uit de voeten kunnen.”

TIP: Wint Nederland van Wales? De odd is 1.56!

De juiste reactie?

  • Ja
  • Nee
64+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie