Van Halst ‘woedend’ door optreden Frenkie de Jong

Foto: Van Halst ‘woedend’ door optreden Frenkie de Jong

Jan van Halst voelde frustratie opborrelen toen hij Frenkie de Jong in actie zag tegen België, met het Nederlands elftal (1-4). De analist zou hem namelijk weer wekelijks zien schitteren, maar bij FC Barcelona wordt hij niet optimaal gebruikt door coach Xavi Hernández.

“Ik heb me gestoord aan Frenkie de Jong”, begint Van Halst op Ziggo Sports. Hij stuurt bij: “Wij volgen natuurlijk Barcelona, daar is het bijna teleurstellend. Ik kreeg bijna medelijden met hem. Als je hem nu ziet spelen bij het Nederlands elftal, dat is toch fantastisch? Nee, ik heb me meer gestoord aan Barcelona.”

“Hij is van achteruit continu aan het passen, aan het dribbelen. Dit is de Frenkie de Jong van Ajax, zoals we hem kennen. Dat hebben we nauwelijks gezien bij Barcelona. Als je hem koopt, zet hem dan op deze positie. We hebben hem zo vaak gezien, een beetje verdwaald daar op tien of een beetje hangend op links of rechts. Want ‘dat zou hij er ook bij moeten leren’. Nee, je moet Frenkie de Jong achterin als een soort regisseur achterinzetten, waar het hele elftal begint te voetballen. En als je dan Busquets nog hebt, dan moet je hem niet kopen! Of in ieder geval geen tachtig miljoen betalen.”

Ook Van Gaal content

Bondscoach Louis van Gaal vond De Jong samen met Memphis Depay en Steven Bergwijn dé uitblinker tegen België. “Ik weet wat Frenkie het best kan. Dat weet ik, en ik probeer hem in zijn kracht te zetten. Maar ik doe dat niet, hij is gewoon hartstikke goed”, zei de keuzeheer al bij de NOS.

TIP: Spelen Wales en Nederland gelijk? De odd is 4.00!

De Jong was de beste aan Oranje zijde, tegen Belgie

  • Eens
  • Dat niet
157+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie