Franse president bemoeide zich met Mbappé-soap: “Geadviseerd te blijven”

Foto: Franse president bemoeide zich met Mbappé-soap: “Geadviseerd te blijven”

De contractverlenging van Kylian Mbappé bij Paris Saint-Germain heeft heel wat stof doen opwaaien. De topaanvaller besloot in te gaan op een lucratief aanbod van de Franse kampioen en liet daarom Real Madrid links liggen. Inmiddels zij ook heel wat details naar buiten gebracht over deze soap. 

Real werkte jarenlang aan de komst van Mbappé en leek de superster nagenoeg beet te hebben, maar een buitenaardse aanbieding van de Qatarese PSG-eigenaars gooide dus roet in het eten van de Spaanse kampioen. Al was meer nodig dan financiële motieven om het kamp Mbappé te overtuigen. Zo zouden de speler en zijn moeder persoonlijk zijn uitgenodigd bij de Emir van Qatar, die er alles aan deed om hen te overtuigen. 

Daarnaast speelde ook Frans president Emanuel Macron zijn rol. Dat heeft de politicus nu ook zelf bevestigd. “Ik verzeker je dat ik me niet bemoei met transfers. Maar ik heb inderdaad een gesprek gehad met Kylian Mbappé”, vertelde Macron, naar eigen zeggen een supporter van Olympique Marseille, in gesprek met verschillende Franse media. 

Landsbelang

En hoewel hij beweert zich niet met transferzaken te moeien, raadde de president zijn onderdaan toch aan om bij PSG te blijven. “Ik heb hem simpelweg geadviseerd om in Frankrijk te blijven. Als mij op een informele en vriendschappelijke manier iets wordt gevraagd, is het de taak van de president om het landsbelang te verdedigen.”

TIP: Ruim 2x je inzet als Frankrijk wint van Kroatië. Profiteer van liefst €250 welkomstbonus bij Circus!

Goed dat Macron zich hiermee bemoeit?

  • Ja, kan geen kwaad
  • Nee, wat een onzin
13+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie