Southgate over boegeroep: ‘Ik begrijp het niet’

Foto: Southgate over boegeroep: ‘Ik begrijp het niet’

De Nations League-wedstrijd tussen Hongarije en Engeland van zaterdagavond werd achter dichte deuren afgewerkt, maar ook weer niet. Er zaten namelijk 30.000 kinderen in de Puskás Aréna en die riepen ‘boe’ bij het knielen van de spelers van The Three Lions.

Bondscoach Gareth Southgate snapt daar niets van. In de Engelse media zegt hij: “Ik begrijp niet waarom mensen bij dat gebaar boe roepen. Ik denk dat jonge mensen vaak niet eens weten waarom ze iets doen en dat ze worden beïnvloed door volwassenen.”

Het werd overigens 1-0 voor Hongarije door een penalty, maar had die wel gegeven moeten worden? De keuzeheer vindt van niet: “De wedstrijd werd beslist door een penalty die zwaar gestraft was, maar niet wordt overruled als hij wordt gegeven. Je ziet dat soort duels wel vaker in het strafschopgebied. Reece James gebruikt zijn lichaam en de aanvaller profiteert ervan. In uitwedstrijden krijg je dat soort beslissingen soms tegen.”

Lang seizoen

De Engelsen creëerden wel heel weinig… “Het is een lang seizoen geweest. De hitte was een factor en vergde veel van de spelers. Ik wil niet te streng zijn voor ze. Dit zijn wedstrijden waar we van moeten leren. Natuurlijk zijn ze allemaal enorm teleurgesteld, want we willen een topteam zijn. En dan moet je deze wedstrijd hier winnen.”

Nu wacht Duitsland als volgende tegenstander: “We willen dat soort grote wedstrijden juist spelen. We weten dat we een goede ploeg hebben die hier en daar nog een paar stappen moet maken. We hebben een paar spelers ook bewust gespaard, zodat zij fris aan de aftrap verschijnen tegen Duitsland.”

TIP: Verdien 3 keer je inleg als Engeland van Duitsland wint!

Was het een pingel?

  • Ja
  • Nee
38+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie