Memphis gaat los over Promes-ophef

Foto: Memphis gaat los over Promes-ophef

Memphis Depay kreeg de wind van voren na zijn steunbetuiging aan Quincy Promes. De international van het Nederlands elftal reageert in de Nederlandse media op het voorval en gaat dieper in op zijn keuze om Promes openlijk te steunen. 

Bondscoach Louis van Gaal selecteerde Promes niet om dat de aanvaller van Spartak Moskou verdacht wordt van poging tot moord. Nadat Promes zijn club na de overwinning in de Russische bekerfinale schoot, schreef Memphis een uitgebreid bericht op Instagram. Dat leverde hem veel kritiek op. 

Memphis Depay 

Memphis: “Quincy en ik hebben een hele sterke band, en ik was trots dat hij daar die prijs heeft gepakt”, zei Depay voor de camera van NOS. “Misschien had ik hem alleen moeten feliciteren, maar ik ben ook gewoon een mens die z’n broer steunt in moeilijke tijden.”

De uitgesproken mening van de aanvaller zorgde in het verleden al vaker voor onrust. “Soms vinden mensen mij irritant omdat ik iets te zeggen of te vinden heb. Maar ik geef gewoon antwoord. Dat betekent niet dat ik tegen de bondscoach in ga, want daarvoor heb ik veel te veel respect voor de bondscoach. Ik ben een mens eerst, en daarna ben ik een voetballer met een voorbeeldfunctie.”

De spits reageert eerlijk op de vraag of hij weet hoeveel fans hij heeft. “Misschien moet ik mijn ogen meer open doen. Ik heb binnenkort een straattoernooi georganiseerd in Rotterdam, en dan kan ik zien hoe kinderen reageren en of ik ze kan inspireren.”

TIP: Wint Nederland van Wales? De odd is 1.84!

Heeft Memphis een punt?

  • Ja
  • nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie