Kritiek op Schreuder: “Nooit goed voetbal gespeeld”

Foto: Kritiek op Schreuder: “Nooit goed voetbal gespeeld”

Alfred Schreuder staat na een kort avontuur bij Club Brugge volgend jaar voor de spelersgroep van Ajax. De Nederlandse oefenmeester boekte in België historisch goede resultaten, maar niet iedereen deelt de lofzangen die je hoorde uit de spelersgroep. 

Guillaume Maebe stelt in gesprek met AjaxShowtime dat de trainer geen onuitwisbare indruk heeft achtergelaten bij onze zuiderburen. “Het is een beetje dubbel. Hij heeft Club Brugge kampioen gemaakt, maar het is niet zo dat er nu een grote groep mensen zegt: zijn vertrek is een waanzinnig verlies voor Club Brugge.” 

De toekomst van de club valt of staat niet met het vertrek van de Nederlandse trainer. “Het gevoel dat het kaartenhuis richting volgend seizoen in elkaar zal storten, is er niet”, stelt Maebe uit. “Daarmee wordt niet gezegd dat hij een slechte trainer is, verre van, maar hij heeft niet zo’n indruk achtergelaten dat hij de club naar hogere toppen heeft gebracht.”

Ajax 

Schreuder volgde in de winterstop Philippe Clement op. “Hij was eigenlijk een soort perfecte tussenpaus na het vertrek van Clement. Hij heeft ervoor gezorgd dat de motor bleef draaien, maar er is nooit echt goed voetbal gespeeld. Het aantal wedstrijden onder Schreuder waarin Club Brugge wist te overtuigen, kun je op één hand tellen.”

Daar moet volgens Maebe wel een kanttekening bij geplaats worden. “Dat is ironisch, want de kans is groot dat hij de geschiedenis zal ingaan als de man die het qua winstpercentage het beste heeft gedaan bij Club Brugge. Hij heeft namelijk in totaal 46 op 57 gepakt. Het is een gigantisch hoog aantal.”

TIP: Pak 1.72x je inzet als Nederland van Polen wint!


Gaat Schreuder wel overtuigen met Ajax?

  • Denk het wel
  • Denk het niet
213+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie