TRANSFERUURTJE: Ajax-afgrijzen, supertalent naar PSV

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax-afgrijzen, supertalent naar PSV

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Volgens een aantal Braziliaanse media is de kogel door de kerk: het Braziliaanse ‘supertalent’ Savinho is het aankomende seizoen (en misschien zelfs de aankomende twee seizoenen) te bewonderen in het Philips Stadion bij PSV. Het Eindhovens Dagblad bevestigt weliswaar: “PSV is nog altijd volle bak bezig om de 18-jarige Braziliaan Savinho in te lijven.” Vervolgens plaatst het regionale medium echter een kanttekening: “Berichten in Brazilië dat zijn komst op huurbasis naar Eindhoven al kogeltje rond is, worden vanuit het Philips Stadion nog niet bevestigd. Wel is duidelijk dat PSV zijn transfer op korte termijn wil afronden en zich gesterkt voelt door de wens van de speler, die volgens goed geïnformeerde Braziliaanse bronnen graag naar Eindhoven wil.”

Je kunt er niet omheen: Steven Bergwijn vervulde gisteren een hoofdrol in de Nations League-wedstrijd tussen België en het Nederlands elftal (1-4). De aanvaller was misschien wel de beste man op het veld in Brussel en scoorde ook nog eens een mooi doelpunt. De Telegraaf analyseert op zaterdagochtend: “De beloning voor het prima spel kwam na veertig minuten alsnog. De ijzersterke regisseur Frenkie de Jong speelde Bergwijn in, die met een knal vanaf twintig meter zijn marktwaarde opvijzelde (0-1).” En voor het geïnteresseerde Ajax is dat natuurlijk… niet zo fijn: “Technisch manager Gerry Hamstra en financieel directeur Susan Lenderink van Ajax, die bij Tottenham Hotspur een bod op de aanvaller hebben uitgebracht, zullen het met afgrijzen hebben aangezien. Voor de nieuwe trainer Alfred Schreuder zal het spel van Bergwijn de bevestiging zijn dat hij een meer dan welkome versterking is voor Ajax.”

Het is ongewis waar zijn toekomst ligt, want Jurriën Timber wordt wel héél nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar Manchester United. Een langer verblijf bij Ajax behoort echter ook nog tot de mogelijkheden en dat is waar Daley Blind op hoopt. Op de persconferentie na afloop van de Nations League-clash tussen Oranje en België (1-4 voor het Nederlands elftal) grapte de multifunctionele Ajacied: “Nee, hij is nog niet klaar voor de Premier League!” Op serieuze toon ging hij verder: “Hij is wijs genoeg om zijn eigen keuze te maken. Ik hoef niet uit te leggen wat voor talent en wat voor speler hij is.”

“Hij is ontzettend belangrijk bij ons”, vervolgde Blind. “Wat hij vanaf het begin laat zien is ongelooflijk. Natuurlijk hoop ik als ploeggenoot dat hij nog een jaartje bij ons blijft, maar ik kan daar geen invloed op uitoefenen. Ik kan alleen maar zeggen dat Ajax zijn best moet doen om hem te houden. Hij is vanaf het begin altijd stoïcijns geweest, werkt hard en klaagt nooit. Een goede jongen die altijd beter wil worden. Zo is het wel genoeg, denk ik.”

Buitenland:

Jordi Cruijff werd een tijdje geleden in verband gebracht met de opvolging van directeur voetbalzaken Marc Overmars bij Ajax, maar het ziet ernaar uit dat hij behouden blijft voor zijn huidige werkgever FC Barcelona. De Spaanse media denken dat hij gaat bijtekenen. Op het Iberisch Schiereiland houden ze rekening met een contractverlenging van een jaar óf van enkele jaren. Voetbal International schrijft: “Cruijff keerde in juni 2021 terug in Camp Nou en werkt sindsdien als directeur scouting. In maart schreef Diario Sport dat Cruijff een nieuwe functie als technisch secretaris zal krijgen, maar volgens Mundo Deportivo is de precieze titel nog niet vastgesteld. In Camp Nou wordt daar volgens de krant geen grote waarde aan gehecht. Het belangrijkste voor Barcelona is simpelweg om Cruijff binnenboord te houden.”

TIP: Verdien 1.61 keer je inleg als Oranje op het WK 2022 van Senegal wint!

Blijft Timber bij Ajax?

  • Daar ik ga ik wel van uit
  • Dat denk ik niet
103+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:09
7+
De Jong zag zenuwen bij teamgenoten PSV
21:50
42+
Veerman geniet: ‘Laten zien dat we de beste ploeg van Nederland zijn’
21:46
72+
‘Slot maakt bizarre keuze bij Feyenoord’
21:26
50+
Bosz applaudisseerde in de rust: “Waanzinnig goed”
21:05
463+
Oorlog na Heerenveen-PSV: ‘puntenaftrek’
21:01
95+
Slot wil naar Liverpool: “Wordt komende dagen duidelijk”
20:50
34+
PSV door achtklapper tegen sc Heerenveen officieus landskampioen
20:36
236+
‘Pijnlijke Van Persie-actie na Heerenveen-PSV’
20:27
502+
‘Chivu keert na 21 jaar terug bij Ajax’
20:02
114+
Feyenoord én Go Ahead Eagles verrassen met opstelling
19:42
159+
‘PSV moet absolute klassespeler aantrekken’
19:24
44+
Bliksemstart PSV: 0-3 na een kwartier (!) spelen
19:11
285+
‘Bestuurlijke onrust Ajax nog niet teruggekeerd’
18:50
10+
Goed nieuws Tévez: uit ziekenhuis ontslagen, nu alweer op trainingsveld
18:30
310+
‘Feyenoord vindt Giménez-vervanger in Schotland’
18:10
177+
Ajax-directeur eigenlijk heel ouderwets: “Terug naar het gogme van vroeger”
17:50
32+
Opstellingen Heerenveen en PSV: Bosz wijst vervanger van Dest aan
17:37
30+
Kind van de club verlengt bij Feyenoord tot 2025
17:30
178+
‘Hij is zeker geschikt om Slot op te volgen bij Feyenoord’
17:10
99+
Slot nu al geconfronteerd met opdringerige Engelse journalisten
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie