Oproep aan Feyenoord: “Ze moeten gepakt worden”

Foto: Oproep aan Feyenoord: “Ze moeten gepakt worden”

Feyenoord moet harder optreden tegen supporters die ‘kwetsende en dreigende uitingen’ plaatsen aan het adres van de homogemeenschap. De gemeenteraad van Rotterdam heeft wethouder Vincent Karremans opdracht gegeven om daar met de club over in gesprek te gaan.

De Rotterdamse Jongeren Kern (RJK) hebben recentelijk meermaals ‘dreigende, homofobe en antisemitistische teksten’ gebezigd. Rond de finale van de Conference League tegen AS Roma (1-0 nederlaag) ging het opnieuw mis. Zij toonden spandoeken met bedreigingen aan het adres van burgemeester Ahmed Aboutaleb en Paul van Dorst, de oprichter van de Roze Kameraden. Ook werd Adolf Hitler verheerlijkt op spandoeken.

D66-raadslid Agnes Maassen is er helemaal klaar mee: “Ik vind het moeilijk dat er zoveel haat nog is in de voetbalwereld. Ik begrijp het niet en wil het niet begrijpen. Het kan en mag niet gebeuren. Feyenoord moet dit met de strengst mogelijke woorden afkeuren.” Dieke van Groningen van de VVD: “Zo’n actie is gewoon walgelijk. En op zo’n laffe manier door onherkenbaar of achter een spandoek te gaan staan. In onze ogen zijn het criminelen. Ze moeten gepakt worden.”

Wethouder Karremans is gevraagd om met Feyenoord te gaan praten over een zogeheten ‘Regenboogakkoord’ om voor iedere supporter een veilige omgeving te creëren. Ook krijgt de club het verzoek om aanwezig te zijn op Roze Zaterdag op 18 juni. Daarnaast luidt de oproep om wedstrijden te staken indien er sprake is van discriminerende spreekkoren, zo weet RTV Rijnmond.

TIP: Wedden op Feyenoord? Waag in het nieuwe seizoen je kans! Pak eerst de bonus van €250 en gok op andere wedstrijden!

Eens?

  • Ja
  • Nee
87+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie