Barça stellig over Frenkie: “Geen economische beslissing”

Foto: Barça stellig over Frenkie: “Geen economische beslissing”

FC Barcelona ziet geen noodzaak om Frenkie de Jong deze zomer te verkopen. Eduard Romeu, vicepresident van de Catalanen, weerspreekt dat de club deze inkomsten nodig heeft.

Al maandenlang valt de naam van De Jong in relatie tot een transfer. De reden: de financiële positie van Barcelona. Romeu maakt nu gehakt van die geruchten. “Als hij gaat, is het een technische beslissing en geen economische beslissing. Het staat niet op de planning om spelers te verkopen”, zo laat de vicepresident optekenen in de Spaanse media.

Barcelona kampt nog altijd met zware loonkosten, maar stelt Romeu: “Mateu Alemany (technisch directeur, red.) heeft geweldig werk geleverd, want hij heeft de kosten met 150 miljoen euro verlaagd. We zijn op de goede weg, maar het is nog niet genoeg. Het huidige bedrag is 560 miljoen, terwijl Bayern München zo’n 300 miljoen uitgeeft aan salarissen en Real Madrid rond de 400 miljoen zit.”

De Jong wil blijven

De Jong heeft zelf aangegeven in Barcelona te willen blijven. “Ik heb het wel vaker gezegd: Barcelona is gewoon mijn droomclub, van jongs af aan”, zei hij deze week tegenover het AD. “En ik gaf het net ook aan: ik heb nooit spijt van mijn keuze gehad, hoewel ik er qua prijzen meer van had gehoopt dan het tot nu toe heeft opgeleverd. Spijt van mijn keuze heb ik nooit gehad.”

Met name Manchester United hoopt op de komst van De Jong. Trainer Erik ten Hag heeft een hereniging als speerpunt genoemd.

TIP: Scoort De Jong tegen België? Win 8,20 keer je inleg!

Blijft hij bij FC Barcelona?

  • Ja
  • Nee
47+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie