Oud-internationals snappen Van Gaal: ‘Gini moet meer geven’

Foto: Oud-internationals snappen Van Gaal: ‘Gini moet meer geven’

Het niet selecteren van Georgino Wijnaldum door bondscoach Louis van Gaal deed de nodige stof doen opwaaien. Ook oud-international Aron Winter plaatst vraagtekens bij het passeren van Wijnaldum, maar nieuwbakken ADO Den Haag-trainer Dirk Kuyt denkt dat de middenvelder juist een stapje extra moet zetten.

Winter laat in gesprek met De Telegraaf weten het passeren van Wijnaldum opmerkelijk te vinden. “Ik vind Georginio een heel goede voetballer, een bepalende speler voor het Nederlands elftal, die het in Oranje altijd goed heeft gedaan. Ook omdat het de vice-aanvoerder is, vind ik dat hij meer krediet had verdiend. Louis had hem er best bij kunnen halen. Maar de bondscoach zal redenen hebben om dat niet te doen. Dat moeten we respecteren. Ook al is het raar.”

Zware beslissing

Kuyt denkt dat de beslissing om Wijnaldum te passeren Van Gaal zwaar viel, maar laat in de ochtendkrant optekenen dat hij verwacht dat de middenvelder er in Qatar gewoon bij is als hij iets meer geeft. “Bij Van Gaal is 97 procent niet genoeg. Je zult altijd de volle honderd procent moeten geven. Ik denk dat Louis het diep in zijn hart heel moeilijk vindt om Wijnaldum te passeren. De enige die verandering kan brengen in deze situatie is Gini zelf. Het zou voor mij ook heel lastig worden mee te gaan naar het WK in Brazilië. Het was de reden om nóg meer te geven. Als Wijnaldum dat doet, is hij er bij in Qatar… denk ik.”

TIP: Spelen België en Nederland gelijk? De odd is 3.60!


Is de keuze om Wijnaldum te passeren logisch?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie