TRANSFERUURTJE: Timber-besluit, Feyenoord en PSV cashen

Foto: TRANSFERUURTJE: Timber-besluit, Feyenoord en PSV cashen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het is nog maar zeer de vraag of Jurriën Timber ook volgend seizoen bij Ajax speelt. De kans daarop is momenteel erg klein, zo meldt Telegraaf-journalist Marcel van der Kraan in een vraaggesprek met TalkSPORT. “Ik ben er absoluut van overtuigd dat Erik ten Hag Timber naar Manchester United gaat halen. Ik weet dat de speler zei dat hij ‘nog moest nadenken over het verlaten van Ajax’, maar dat was denk ik een ‘politieke uitspraak’. Ik denk dat Timber allang heeft besloten dat hij zich bij Ten Hag wil gaan voegen.”

Erik ten Hag kijkt niet alleen maar naar Amsterdam betreft potentiële versterkingen voor zijn Manchester United; ook in Noorwegen loopt een toptarget rond. Het gaat om Chrisander Sörum, die al heel lang op het verlanglijstje van The Red Devils staat. Maar volgens DT.no is uitgerekend de oud-werkgever van Ten Hag, Ajax, ‘dicht bij het aantrekken van Sörum’.

Nu bekend is dat Sebastién Haller naar onder meer Borussia Dortmund en Bayern München kan, en RB Leipzig zo’n vijftien miljoen euro eist voor Brian Brobbey, ligt het in de lijn der verwachtingen dat Ajax zijn vizier gaat richten op een andere, nieuwe spits. Eén van de kandidaten die nu in de wandelgangen wordt genoemd, is Junior Adamu. Adamu is een aanvalsleider van RB Salzburg en staat in Oostenrijk bijzonder hoog aangeschreven. Niet voor niets toonden ook West Ham United, Southampton, RB Leipzig en Hertha BSC ook al interesse.

De samenwerking tussen Feyenoord en Róbert Bozeník lijkt definitief ten einde. De 22-jarige spits leek te worden uitgeleend aan Slavia Praag, maar hij gunt de Rotterdamse club deze zomer een transfersom. De verwachting was dat Bozeník volgend seizoen voor Slavia Praag zou spelen. Een huurdeal leek in de maak, maar schrijft Feyenoord Transfermarkt: “Deal op losse schroeven: Spits wil dat Feyenoord wat aan hem verdient. Geen uitleenbeurt aan Slavia, maar directe verkoop lonkt. Andere clubs worden nu ook concreet.”

De kans dat Mario Götze volgend seizoen nog bij PSV speelt, wordt alsmaar kleiner. De Duitser lijkt hard op weg naar SL Benfica, al heeft ook AC Milan interesse getond. Op Twitter circuleert nu al een video die uitgelekt zou zijn; het zou de presentatievideo van Götze bij de Portugezen zijn. Op de beelden zien we hoe Iron Man in Super Mario transformeert. Eerder haalde Benfica ook al Petar Musa (Benfica), Mihailo Ristic (Montpellier) en Alexander Bah (Slavia Praag) binnen.

Buitenland:

Manchester City volgde zichzelf op als landskampioen van Engeland, maar slaagde er wederom niet in om beslag te leggen op de Champions League. En dus wordt een tandje bijgestoken op de transfermarkt. Want ondanks de komst van Erling Haaland, is de honger naar versterking nog niet gestild. “Ik kan bevestigen dat we deze zomer nog meer spelers gaan aantrekken”, stelt voorzitter Khaldoon Al Mubarak op de clubkanalen. “We willen het team versterken op de posities waar versterking nodig is. Iedere zomer gaan er spelers weg en we kijken continu naar manieren om het team te verfrissen.”

En tot slot: Arnaut Danjuma kende een uitstekend seizoen bij Villarreal. De zesvoudig international zou dat zomaar eens beloond kunnen zien worden met een droomtransfer naar Liverpool FC, dat serieuze interesse in hem heeft. “Ik ben er altijd zo eerlijk mogelijk over: ik heb zelf nooit tijdens het seizoen contact gehad met clubs of iets dergelijks. Ik weet altijd pas na het seizoen van mijn situatie af, ik wil er helemaal niet mee bezig zijn tijdens het seizoen. Maar ik ben wel op de hoogte gebracht dat Liverpool mij op de voet volgde”, erkent Danjuma in gesprek met Ziggo Sports.

TIP: Pak 1.65x je inleg als zowel België als Nederland een doelpunt scoort vrijdag

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Waar speelt Jurrien Timber volgend seizoen?

  • Ajax
  • Man United
  • Ergens anders
215+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

13:12
1036+
‘Berghuis heeft bestemming al gekozen’
12:35
364+
John van ‘t Schip stopt ermee als Ajax-trainer
12:31
122+
Bizarre actie Dani Alves na ‘Depay-gerucht’
12:27
48+
‘Gigadrama voor Hélène Hendriks’
12:00
60+
Conditie Feyenoord voorkomt rampseizoen
11:50
68+
Vink waarschuwt Koeman: ‘Daar hebben we niet de spelers voor’
11:30
21+
‘Droomtransfer voor Huijsen in de maak’
11:15
85+
‘Ten Hag hengelt topverdediger binnen’
10:50
54+
Oranje-international droomt van terugkeer naar FC Groningen
10:30
21+
Cannavaro baalt van missen trainersklus: ‘Had het gratis gedaan’
10:15
86+
Mauro Jr. geniet van rol als publiekslieveling: ‘Dat is iets geweldigs’
10:00
375+
‘Corruptie zit Giménez in de weg bij Mexico’
09:50
96+
Dries Mertens neemt pensioenbesluit
09:30
48+
Ajax Vrouwen gemotiveerd na CL-exit: ‘Moet niet eenmalig zijn’
09:15
124+
Feyenoord-talent ambitieus: ‘Nieuwe successen en prijzen behalen’
08:50
419+
Xavi Simons aangepakt na ‘zielige’ mediaboycot
08:30
47+
Bas Kuipers beging bijzondere carrièreswitch: ‘Het is echt magisch’
08:10
292+
‘Ajax geïnteresseerd in Villa-talent na Europese ontmoeting’
07:45
768+
Van ‘t Schip duidelijk over toekomst Ajax: ‘Dat moet hij beslissen’
07:27
315+
‘Nieuwe trainersklus Van Nistelrooij aanstaande’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie