Memphis laat zich uit over Oranje-absentie Wijnaldum

Foto: Memphis laat zich uit over Oranje-absentie Wijnaldum

Al sinds jaar en dag zijn Memphis Depay en Georginio Wijnaldum goede vrienden, maar momenteel bivakkeert eerstgenoemde zonder zijn maatje in Zeist bij Kamp Oranje. Wijnaldum is namelijk keihard gepasseerd door bondscoach Louis van Gaal.

“Ik zou hem oproepen als ik de bondscoach was. Dat ben ik natuurlijk niet. Maar ik vind dat hij de afgelopen jaren hiero veel heeft laten zien en vind dat hij er bij hoort”, reageert Memphis, geciteerd door De Telegraaf, op de opvallende beslissing van Van Gaal.

“Ik ben zijn teamgenoot en ik vind dat hij veel strepen hier heeft. Er is ook nog een verschil tussen niet bij de eerste elf zitten of helemaal niet in de selectie. Dat is ook nog een ding. Wijnaldum vind ik gewoon in de selectie horen. Ik heb er ook geen twijfels over, dat dat weer gaat komen. Dat is mijn mening.”

Gouden duo uit elkaar gehaald

In tegenstelling tot veel anderen is Memphis niet bang om die mening ook te geven. “De beslissing is niet aan mij. Ik ben geen bondscoach en ik ga er niet over. Maar mijn mening is, dat hij er wel bij hoort.” Op het veld vormde hij altijd een sterke connectie met Gini. “Wij hebben veel doelpunten gemaakt. We gaan samen ver terug. Hij is belangrijk voor het Nederlands elftal. Als Gini zich lekker voelt, is hij belangrijk voor het elftal. Iedere carrière heeft zijn ups en downs. Maar ik heb er geen twijfel over, dat hij sterk terug gaat komen. Ik ken Gini. Die heeft een sterk karakter.”

TIP: Pak 1.65x je inleg als zowel België als Nederland een doelpunt scoort vrijdag

Wijnaldum had er bij moeten zitten

  • Eens
  • Oneens
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie