Van Gaal: ‘Oproepen Brobbey niet goed voor het voetbal’

Foto: Van Gaal: ‘Oproepen Brobbey niet goed voor het voetbal’

Bondscoach Louis van Gaal besloot deze week om VIncent Janssen (Monterrey) op te roepen voor het Nederlands elftal, en niet bijvoorbeeld Ajax-speler Brian Brobbey. Maar daar had de keuzeheer een goede reden voor, zo vertelde Van Gaal op de persconferentie.

“Er zijn veel meer spelers in beeld, bijvoorbeeld Lutsharel Geertruida, Sven Botman, Brobbey. Ik lees ook allemaal dat ik die had moeten selecteren, maar ik ben bondscoach van het Nederlands voetbal. Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich ook kwalificeert. Dan moet ik toch die spelers juist in Jong Oranje laten spelen? Het is toch heel belangrijk voor die generatie dat ze een EK gaan spelen? Dan hebben ze de ervaring van een toernooi”, stelt Van Gaal.

“Ik heb altijd voor het Nederlandse voetbal gekozen, niet voor mezelf. Het zou veel eenvoudiger zijn om Brobbey, Geertruida en bijvoorbeeld Mitchel Bakker uit te nodigen, maar nee, dat is niet goed voor het Nederlands voetbal. Tien jaar geleden deed ik datzelfde met het EK Onder 21 in Israël, waar Martins Indi en consorten ook speelden.”

Vincent Janssen

Zodoende kwam Van Gaal uit bij Janssen. “Hij is genoemd door Danny Blind (zijn assistent, red.), want die heeft hem in zijn periode als bondscoach ook geselecteerd. Die is hem gaan volgen, zoals wij veertig tot vijftig spelers volgen. We hebben de nationaalelftalspelers en een schaduwlijst. Donyell Malen was geblesseerd, dus die kon ik niet oproepen, dus ik had een plaats vrij voor een nieuwe spits. Ik ben ook zelf gaan kijken, toen scoorde hij ook. Of hij het gaat worden, dat moet nog blijken. Iedereen moet leveren.”

De kranten waren verbaasd, aangezien Janssen helemaal geen goed seizoen kent bij Monterrey. “Ik luister toch niet naar wat de media zeggen? Het gaat erom dat ik zo’n type spits wil zien in het Nederlands elftal. De vorige keer dat hij in Oranje speelde heeft hij het heel goed ingevuld. Ik heb de laatste drie wedstrijden op beeld aanschouwd, en hij deed dingen, waarvan ik denk: ja, dat is een spits. Hij heeft alleen wel harde voeten, ik zou liever willen dat hij zachte voeten had. Er kleeft dus ook wel wat aan hem. En daar leggen waarschijnlijk de Mexicaanse media de nadruk op. Ik kijk naar wat hij goed heeft gedaan en dat wil ik zien in Oranje.”

TIP: Pak 1.65x je inleg als zowel België als Nederland een doelpunt scoort vrijdag

Goede keuze?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
129+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:15
10+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
52+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
87+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
318+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
162+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
28+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
67+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
101+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
131+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
174+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
120+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
205+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
218+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
389+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
23+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
19+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
17:32
192+
Feyenoord verlengt contracten vijftal niet
17:30
43+
Oosting waarschuwt zijn spelers: “We hebben nog niets”
17:11
254+
Belangrijke update Fabrizio Romano over Arne Slot
16:48
231+
‘Transferstrijd tussen Ajax en PSV’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie