TRANSFERUURTJE: Feyenoord en Ajax willen spits, Götze-transfer

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord en Ajax willen spits, Götze-transfer

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord heeft nog tot vandaag 23:59 uur om de koopoptie in het contract van huurling Cyriel Dessers te lichten, maar het begint er inmiddels meer en meer op te lijken dat de Rotterdammers dit niet gaan doen. En dus wordt er al voorzichtig verder gekeken. Danilo Pereira is reeds bij Ajax opgepikt als opvolger van Bryan Linssen, die op zijn beurt op weg is naar de Urawa Red Diamonds in Japan. Mogelijk wordt de nieuwe eerste spits wel Thiago BorbasVolgens het doorgaans goed geïnformeerde 1908.nl staat Borbas op het verlanglijstje bij directeur Frank Arnesen. Het gaat hierbij om een twintigjarige aanvaller die basisspeler is bij River Plate uit Uruguay (niet te verwarren met River Plate uit Argentinië).

PSV lijkt niet meer te rekenen op Mario Götze. Technisch directeur John de Jong laat doorschemeren dat de Duitser deze zomer vertrekt. Götze heeft een doorlopend contract bij PSV, maar bezit een clausule waardoor hij relatief goedkoop kan vertrekken. Trainer Roger Schmidt zou hem graag mee willen nemen naar Benfica. “En hij staat open voor een avontuur. Afwachten dus”, zo laat De Jong weten aan de NOS.

Brian Brobbey hoopt ook volgend seizoen uit te komen voor Ajax. De aanvaller werd het afgelopen half jaar gehuurd van RB Leipzig, maar de Amsterdammers lijken in te zetten op een definitieve transfer. Daarvoor zal Ajax wel flink in de buidel moeten tasten, de Bundesliga-club verlangt namelijk een bedrag van meer dan tien miljoen euro voor de spits.

Jurriën Timber kan Ajax deze zomer inruilen voor Manchester United. Volgens Fabrizio Romano staat de getalenteerde verdediger er vooralsnog heel rustig in. “Ik heb gehoord dat deze jongen heel respectvol is”, reageert de transferexpert in de YouTube-show The United Stand. “Hij is een echte Ajax-jongen en we weten hoe die jongens zijn, zoals Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en vele anderen in Europa. Hij heeft dezelfde stijl. Ik zie hem niet vechten met Ajax. Hij zal de club, de nieuwe trainer (Alfred Schreuder, red.) en het bestuur respecteren.”

Buitenland:

Kylian Mbappé tekende onlangs een sterk verbeterd contract bij Paris Saint-Germain. Daarbij zou de Franse superster zelfs invloed krijgen op het selectiebeleid van de Franse topclub. Vrijwel direct na de contractverlenging gingen de geruchten dat Mbappé de clubleiding had verteld dat Neymar komende zomer verkocht moet worden. De Braziliaan ziet op zijn beurt echter geen andere optie dan komend seizoen bij PSG te blijven. Dat liet de Franse aanvaller weten tegenover Canal+: “Ik blijf hier in Parijs. Ik heb hier een contract en er zijn geen andere opties voor mij. Ik weet zeker dat ik ook volgen seizoen bij Paris Saint-Germain speel.”

RSC Anderlecht wil graag langer door met Joshua Zirkzee. De talentvolle aanvaller kende een uitstekend seizoen in België, waardoor de Belgische topclub een poging wil wagen om de aanvaller definitief over te nemen van Bayern München. De spits heeft nog een eenjarig contract bij Bayern, maar weet nog niet waar zijn toekomst ligt. Tegenover Het Laatste Nieuws laat Zirkzee weten binnen enkele weken duidelijkheid te verwachten. “Bij Bayern is een optie. Ik wil gewoon vertrouwen krijgen en me thuis voelen bij een club en in een omgeving. Die combinatie zat bij Anderlecht in ieder geval goed.”

TIP: Spelen België en Nederland gelijk? Verdrievoudig hier je inzet!

Speelt Gotze volgend seizoen nog bij PSV?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
681+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
21+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
27+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
10+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
82+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
55+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
150+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
241+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
794+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
277+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
59+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
97+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
277+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
213+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
143+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
216+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
248+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
484+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
34+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
25+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie