Succestrainer wijst terugkeer in Bundesliga af

Foto: Succestrainer wijst terugkeer in Bundesliga af

Borussia Mönchengladbach had sterk de hoop op een terugkeer van succestrainer Lucien Favre, maar vist toch achter het net. De Zwitser was de grote favoriet om vertrokken Adi Hütter op te volgen, maar Die Fohlen kregen nul op het rekest van Favre.

Favre kende tussen 2011 en 2015 een uiterst succesvolle periode bij Gladbach. In het seizoen 2012/2013 leidde dat zelfs voor het eerst tot Champions League-voetbal. Die successen hoopte de Bundesliga-club de komende jaren opnieuw met Favre te halen, maar de Zwitser wees het aanbod van Gladbach af. Ondanks dat de oefenmeester onlangs ook al een aanbod van de Saoedische topclub Al-Nassr afwees, lijkt Favre geen trek meer te hebben in een terugkeer in de Bundesliga.

Farke en Kompany kandidaten

Sportief directeur Roland Virkus liet op de algemene ledenvergadering van de club weten dat het niet is gelukt om Favre opnieuw vast te leggen. “Geloof me dat we er alles aan hebben gedaan. Lucien zei dat hij Gladbach nog steeds in zijn hart heeft, maar dat hij niet meer in Duitsland wil werken.” Virkus vertelde bezig te zijn met andere kandidaten, waarbij BILD Daniel Farke en Vincent Kompany noemt als mogelijke opvolgers van Hütter. De sportief directeur wil zijn opties echter zorgvuldig overwegen. “We hebben de afgelopen jaren geen goede beslissingen genomen. Dit keer willen we het beter doen.”

TIP: Wint Duitsland van Italië? Pak 2.80 keer je inzet!

Is Kompany een goede kandidaat voor Gladbach?

  • Ja
  • Nee
45+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie