Harde woorden Van Gaal over Wijnaldum: “Situatie waar hij niet mee kan omgaan”

Foto: Harde woorden Van Gaal over Wijnaldum: “Situatie waar hij niet mee kan omgaan”

Louis van Gaal geeft vanmiddag tekst en uitleg over zijn Oranje-selectie voor de komende interlandperiode. Daar zaten behoorlijk wat verrassingen in, zoals het ontbreken van Georginio Wijnaldum.

De 31-jarige Rotterdammer wordt gepasseerd omdat hij er weinig aan te pas komt bij Paris Saint-Germain. Dat een aantal selectieleden die wél opgeroepen zijn eveneens weinig speelminuten maken, lijkt Van Gaal niet te deren. “Georginio heeft niet geleverd. Dan lees ik dat hij minuten heeft gemaakt, maar ik heb al eens gezegd: ik kan niet aan dat principe vasthouden. Het Nederlands elftal heeft spelers te leen van de club. Ik kan dat niet beïnvloeden. Het gaat om vorm. We hebben zes kwalificatieduels gespeeld en hij speelde er vijf. Ik heb hem vaak gewisseld. Ik vind dat je fit moet zijn bij het Nederlands elftal”, aldus een strenge bondscoach op de persconferentie.

“Ik moet de beste spelers uitnodigen, anders val ik door de mand bij al die andere spelers. Georginio heeft door al die problemen bij PSG niet de vorm gehaald die hij kan halen. Als dat wel lukt, komt hij er weer bij. Ik ben een liefhebber. Ik heb via facetime contact met hem gehad. Ik wilde zijn reactie zien. Begrip? Nee, dat was er denk ik niet. Ik vind het logisch dat hij boos of teleurgesteld is. Dat zou ieder mens zijn”, vervolgde de keuzeheer.

WK

Vorm is de graadmeter voor Van Gaal. “De vorige keer was het ook een stimulans. Toen zat Georginio erbij en speelde hij niet. Ik ga hier niet vertellen wat er allemaal mis of goed is aan een speler. Dat vind ik niet gepast. Of hij het WK kan halen? Dat weet ik niet. Ik weet niet wanneer hij zijn vorm terugkrijgt. Als hij dat krijgt, dan selecteer ik hem weer. Ik heb Georginio tegen al mijn principes in meegenomen naar het WK van 2014 terwijl hij geblesseerd was. Wie moest er wijken? Van der Vaart, die ging niet mee. Ik zie wel wat in Georginio. Hij heeft nu nog meer ervaring dan toen. Hij zit kennelijk in een situatie waar hij niet mee kan omgaan.”

TIP: Winst van Nederland tegen België levert ruim 3x je geld op! Pak daarnaast €250 bonus op Circus!

Goede uitleg?

  • Ja, ik snap het wel
  • Nee, echt onzin
194+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie