TRANSFERUURTJE: Eredivisietransfer Koopmeiners, Memphis-verrassing

Foto: TRANSFERUURTJE: Eredivisietransfer Koopmeiners, Memphis-verrassing

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Feyenoord gaat proberen de leegloop deze zomer te beperken tot twee basisspelers. Eén van hen wordt vrijwel zeker Tyrell Malacia, want er is bijzonder veel interesse in de linksback. Dat schrijft ook De Telegraaf vanochtend. “De linksback van de Conference League-finalist en Oranje staat bij meer dan een dozijn clubs op de verlanglijst, maar bij Feyenoord is nog geen officieel bod uitgebracht.” Vooral Manchester United en Olympique Lyon worden genoemd.

Jurriën Timber lijkt eveneens een transfer naar Manchester United te kunnen maken, maar kan ook rekenen op meer belangstelling van buitenlandse topclubs. Ondanks dat Erik ten Hag dolgraag Timber naar Old Trafford ziet komen, wil Ajax volgens Voetbal International het gesprek aangaan over een nieuwe contractverbintenis. Timber heeft bij Ajax nog een contract tot medio 2024, maar de Amsterdammers hopen het contract open te kunnen breken. De kampioen van de Eredivisie is daar al langere tijd mee bezig, maar kwam nog niet tot een nieuwe overeenkomst met de centrumverdediger.


PSV wil op korte termijn de talentvolle spits August Priske Flyger vastleggen. De 18-jarige Deen werd gehuurd van FC Midtjylland, maar moet volgens het Eindhovens Dagblad definitief de overstap maken naar Eindhoven. De Eindhovense club is overtuigt geraakt van de kwaliteiten van Priske, die afgelopen seizoen een uitstekende indruk maakte in Eindhoven. De talentvolle aanvaller speelde zijn duels voornamelijk in de Onder-18, maar kwam dit seizoen ook al in actie bij Jong PSV onder de vleugels van Ruud van Nistelrooy.

Ajax zet komende zomer in op de komst van doelman Mark Flekken. De doelman van SC Freiburg moet komend seizoen de eerste keeper worden van de Amsterdammers. De Telegraaf meldt dat Ajax officieel heeft geïnformeerd naar de contractsituatie van de 28-jarige doelman. Flekken wordt als een zeer serieuze optie gezien in Amsterdam. Datzelfde geldt voor collega-internationals Steven Bergwijn en Teun Koopmeiners.


Buitenland:

Het is nog onduidelijk waar de toekomst van FC Barcelona-aanvaller Memphis Depay ligt. De Oranje-international heeft bij de Catalanen nog een contract tot medio 2023, waardoor een zomers vertrek een reële optie lijkt. Barcelona-trainer Xavi Hernández ziet een langer verblijf van de aanvaller echter ook wel zitten. Spaanse media schrijven dat Xavi de veelzijdigheid van Depay als een groot voordeel ziet.

En tot slot: Er lonkt een nieuwe baan voor Jon Dahl Tomasson. De Deen is naar verluidt een serieuze kandidaat om Queens Park Rangers te gaan coachen. Tomasson leidde Malmö FF eind 2021 naar de Zweedse landstitel en besloot vervolgens afscheid te nemen. De Deen werd gelinkt aan zijn oude club sc Heerenveen en Hibernian in Schotland, maar eind mei zit hij nog altijd zonder werkgever. Mogelijk gaat dat snel veranderen.

TIP: Pak €250 bonus en waag je gok via Circus!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zie jij Koopmeiners wel naar Ajax vertrekken deze zomer?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
867+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:41
17+
Fans reageren op PSV-drama: ‘Gun je niemand’
23:17
22+
‘Vitesse benadert clublegende voor trainerspositie’
22:54
9+
IJzersterk Arsenal pakt koppositie na klinkende zege op Chelsea
22:30
77+
Slot naar Liverpool? ‘Dat zou fantastisch zijn’
22:15
52+
ED bevestigt: ‘Einde seizoen voor PSV-sterkhouder’
21:50
132+
De Telegraaf heeft EK-boodschap voor Noa Lang
21:30
224+
Ajax-flop vertrekt voor miljoenen naar oude club
21:15
741+
‘Dit bedrag vraagt Feyenoord voor Arne Slot’
20:50
260+
‘Premier League-trainer grootste kandidaat bij terugkeer Alex Kroes’
20:35
56+
‘Thiago Silva verlaat Chelsea voor nieuwe club’
20:20
95+
Gemengde reacties vanuit Engeland op Slot-geruchten: ‘In Arne we trust’
19:50
115+
Feyenoord: ‘Nog niks van Liverpool gehoord over Slot’
19:35
258+
Van der Vaart blikt terug op zijn ‘slechtste beslissing ooit’
19:20
209+
Van ‘t Schip komt met veelbelovende Henderson-update
18:50
140+
Antony reageert op veelbesproken moment na bekerontsnapping
18:29
215+
‘Nog veel meer Europese topclubs zitten achter Slot aan’
18:10
245+
“Driessen oppert komst van Ajax-man”
18:00
471+
Vertrokken Ajax-spelers: zo presteren ze bij hun nieuwe club
17:48
32+
Aston Villa verlengt met ‘nieuwe Ferguson’
17:39
24+
Miedema pakt weer minuten na tegenslag
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie